• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Humanitarni karakter "rimejka" sarajevskog derbija iz 1996: Prikupljeno preko 70.000 KM za liječenje bh. građana!

Autor Dragan Šutvić

"Najbitnije je da smo ostvarili glavni cilj i prodajom ulaznica skupili i više novca nego smo očekivali za liječenje teško oboljelih bh. građana."

 prikupljeno preko 70 000 km za liječenje građana bih na rimejku sarajevskog derbija  Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Organizacijom "rimejka" derbija između Željezničara i Sarajeva iz 2. maja 1996. godine, koji je odigran 8. juna ove godine na Grbavici, udruženje "Pomozi.ba" skupilo je 73.500 konvertibilnih maraka za liječenje oboljelih bh. građana!

"Još uvijek sumiramo utiske nakon ovog događaja koji je zaista bio jedinstven i emotivan. Ono što je najbitnije jeste da smo ostvarili glavni cilj i prodajom ulaznica skupili i više novca nego smo očekivali za liječenje teško oboljelih bh. građana. Pored toga organizirali smo događaj u kojem su svi uživali, evocirali smo uspomene na neka prošla vremena i probudili smo nostalgiju kod ljudi. Podsjetili smo na lijepe strane sporta i ujedno podstakli ljude da čine dobro", navedeno je iz Udruženja.

Možda će vas zanimati

Prikupljena sredstva usmjerena su u fond "Sportisti za život", koji je Udruženje "Pomozi.ba" osnovalo u saradnji sa Edinom Džekom i Mirzom Teletovićem.

"Otkako smo osnovali ovaj fond koji je okupio brojne sportiste i sportske kolektive do sada smo za liječenje oboljelih uplatili oko 150.000 KM. Jako su nam značajna i sredstva koja smo uspjeli prikupiti reprizom prvog poslijeratnog derbija jer na dnevnom nivou dobijamo nekoliko desetina zahtjeva za pomoć u liječenju naših oboljelih građana i teško je odgovoriti na sve njih", ističu iz Pomozi.ba.

Rimejk derbija koji je održan 8. juna na stadionu Grbavica podržali su Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo, FK Sarajevo, FK Željezničar, Općina Stari Grad, Općina Ilidža, Novo Sarajevo i Centar...

"Veliku zahvalnost dugujemo svim partnerima i prijateljima uz čiju podršku je bilo mnogo jednostavnije održati ovaj humanitarni događaj, kao i Edisu Husniću koji je otkupio potpisane replike dresova Željezničara i Sarajeva. Hvala svima koji su bili dio ove priče i vjerujemo da će se još dugo sjećati emocije sa stadiona 'Grbavica' koju su osjetili. Najbitnije je što ćemo spasiti nekoliko života", zaključuju iz Udruženja "Pomozi.ba".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC