• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krste Velkoski i Sarajevo sporazumno raskinuli ugovor: Makedonac ostavio neizbrisiv trag na "Koševu"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Krste Velkoski, doskorašnji reprezentativac Sjeverne Makedonije i Fudbalski klub Sarajevo službeno su sporazumno raskinuli ugovor koji je važio do 31. maja 2023. godine, saopšteno je sarajevskog kluba.

 Krste Velkoski razlaz sa FK Sarajevo Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Velkoski je ostavio neizbrisiv trag u dva mandata koja je proveo na 'Koševu'. Svojim golovima, asistencijama i osvojenim trofejima zauvijek je ostao upisan zlatnim slovima u istoriju našeg kluba. U Sarajevo je stigao u januaru 2014. godine iz Rabotničkog da bi nakon dvije godine ostvario transfer u ekipu Inčon junajted u Južnoj Koreji. Nakon 18 mjeseci provedenih u Južnoj Koreji i Tajlandu vratio se u Sarajevo, u ljeto 2017. godine, i sa mnogo uspjeha u posljednjih pet godina nosio bordo dres", naveli su iz FK Sarajevo, dodavši:

"Za sve uspjehe FK Sarajevo u posljednjih nekoliko godina veže se ime Velkoskog koji je u međuvremenu postao i kapiten ekipe. Sa osvojene tri titule šampiona i tri trofeja Kupa BiH postao je jedan od najtrofejnijih fudbalera u istoriji našeg kluba. Debitovao je 1. marta 2014. godine protiv Čelika i od tada upisao 235 nastupa postigavši 64 gola i upisavši 44 asistencije. Sa ovim učinkom dospio je među deset najboljih strijelaca Sarajeva u istoriji. Na diobi je desetog mjesta sa Franjom Lovrićem, a samo jedan gol više od njih postigli su Husref Musemić i Alen Avdić"

Iz Sarajeva napominju i da je Velkoski stranac sa najviše nastupa, trofeja, golova i asistencija u istoriji "bordo" tima.

"U karijeri je 15 puta nosio dres reprezentacije Makedonije sa kojom je učestvovao na Evropskom prvenstvu 2021. godine. Krletu nećemo reći zbogom, već doviđenja, jer smo sigurni da će se poslije završetka igračke karijere vratiti u bordo porodicu u nekoj drugoj funkciji", piše na zvaničnom sajtu kluba sa "Koševa", a prenosi "Anadolija".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC