• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za ovo se u Kataru dobija smrtna kazna: Evo šta je sve zabranjeno na Svjetskom prvenstvu!

Katarske vlasti su poručile da ni za koga neće biti izuzetka.

 Šta je sve zabranjeno u Kataru - zatvor i smrtna kazna i za strance tokom Svjetskog prvenstva Izvor: Anadolija/Mohammed Dabbous

Svjetsko prvenstvo u Kataru biće specifično zbog mnogih stvari. Prvenstveno svima upada u oči to što se igra u drugačijem terminu pa se mečevi neće igrati na ljeto već u novembru. 

Ali specifično će biti za navijače koji će morati dobro da se paze! U Kataru vlada šerijatski zakon i stogo se poštuju neka pravila na koje ljubitelji fudbala nisu navikli. Vlasti u Kataru su najavile da neće biti nikakvih ustupaka, što znači da će navijači moći da dobiju zatvorske, novčane, ali i smrtnu kaznu!

Možda će vas zanimati

 Seks van braka u ovoj zemlji je zabranjen, a katarski zakoni su takvi da za seksualne odnose sa osobom sa kojom niste u braku slijedi čak sedam godina zatvora! Policija će hapsiti i za mnogo manje, jer je zabranjeno i ljubljenje, držanje za ruke...

Ono što djeluje kao najveći problem za većinu navijača je to što će alkohol biti apsolutno zabranjen. Jedini koji će moći da piju su oni koji plate papreno skupa VIP mjesta. Na stadionima i ulicama neće moći da se pije jer je to zabranjeno, ali konzumacija alkohola u hotelima i barovima je dozvoljena.

A ono što se ni po koju cijenu neće tolerisati su narkotici! Za konzumaciju droge moguće je dobiti čak i smrtnu kaznu!

"Vlasti u Kataru neće imati nikakve izuzetke za domaće niti strane državljane. Strane ambasade nemaju moć kad se radi o kaznenim djelima, pogotovo o kršenju zakona o drogama. Oni koji pokušavaju da unesu u zemlju bilo kakve narkotike, pogotovo teške poput kokaina rizikuju zatvorsku, smrtnu i novčanu kaznu", objasnio je nedavno visoki zvaničnik britanske policije Mark Roberts.

Katarski zakoni kažu da je za krijumčarenje droge minimalna kazna 20 godina zatvora, a uz to idu novčane kazne od 22.000 do 65.000 evra.

Pogledajte stadione na kojima će se igrati Mundijal:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC