• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac je kvalitetniji i zaslužuje prolazak dalje: Nenad Lalatović poslije prve evropske pobjede na banjalučkoj klupi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nenad Lalatović je pobjedom nad B36 Toršavnom debitovao na klupi banjalučkog Borca u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

 Borac - Toršavn 2:0, izjava Nenad Lalatović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki crveno-plavi su odigrali dobru utakmicu protiv tima sa Farskih Ostrva i pogocima dvojice debitanata Benjamina Tatara i Nedeljka Piščevića stigli do vrijedne pobjede - 2:0 (1:0) i solidnog kapitala pred revanš za sedam dana.

"Jako sam srećan što je moja prva utakmica na klupi Borca bila uspješna. Pobijedili smo jedan jako tvrd tim, koji igra jako dobro i ima sjajne prekide. Preskaču igru dugim loptama i nije se bilo lasko nositi s njima. Moji igrači su zasluženo pobijedili, mogli smo postići još koji gol i čestitam mojim igračima na 'prvom poluvremenu'. U drugom nas u gostima očekuje još teža utakmica, gdje ćemo putovati 3.000 kilometara, ali mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji i da Borac zaslužuje da se nađe u drugom kolu", rekao je Lalatović za "Arenu sport".

Prema njegovim riječima, taktika sa dva napadača je urodila plodom u drugom dijelu.

"Nismo prepustili inicijativu gostima, imali smo igrača manje u sredini, jer smo smo igrali sa dva špica 4-4-2, što nam se isplatilo. Dobre su izmjene ušle, pogotovo (Aleksandar) Subić, koji je centrirao za drugi gol. Jako je teško dominirati kroz sredinu jer oni preskaču dugim loptama na naše štopere, pa se vodila borba u vazduhu. Ovo je naša prva zvanična utakmica nakon 22 dana priprema, mogu biti jako zadovoljan".

Lalatović nije želio posebno nikog od crveno-plavih da pohvali, iako su debitanti Tatar i Piščević bili strijelci protiv čvrstih Farana.

"Ne bih nikog izdvajao, kao kolektiv smo odigrali jako dobro, bili smo strpljivi, znali smo šta hoćemo i to nam se na kraju isplatilo. Postigli smo dva gola, danas nikog nije lako pobijediti. Oni su stvarno čvrsta ekipa, gaje engleski i škotski stil sa dugim loptama i u toj vazdušnoj borbi smo se dobro nosili. Nisu nam stvorili neke prilike, mi smo mogli dati i treći gol, žao mi je što nismo, ali zadovoljan sam cijelim timom. Oprez će u revanšu biti maksimalan, jer nas na njihovom terenu očekuje još žešća utakmica. Siguran sam da ćemo iz meča u meč biti sve bolji i bolji".

Razumljivo, ostaje žal što se utakmica nije igrala na banjalučkom Gradskom stadionu, koji je u fazi renoviranja, ali Lalatović je pohvalio i publiku na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči.

"Moram da se zahvalim publici koja je bila naš 12. igrač. Žao mi je što nismo mogli da igramo meč u Banjaluci, gdje bi sigurno bilo 10-ak hiljada ljudi, ali moram da se zahvalim i Modriči, koja je bila sjajan domaćin. Nosili su nas sve vrijeme i zajedno smo došli do pobjede. Koliko smo zaslužni mi, zaslužni su i oni".

Za razliku od Toršavna, Banjalučani neće putovati četiri dana ranije na Farska Ostrva.

"Mi nećemo ići četiri dana ranije već dan pred utakmicu. Imaćemo čarter let, stići ćemo popodne. lako ćemo se prilagoditi jer je hladnije na Farskim Ostrvima i lakše za trčanje. A što se tiče terena sa plastičnom podlogom, imamo ga u našem trening centru, on usporava igru i možda nam i više odgovara".

Lalatović je na kraju razgovora za "Arenu sport" potvrdio i da će gledati utakmicu potencijalnih rivala (Fola Eš - Tre Fiori) u narednoj fazi Konferencijske lige.

"Sigurno ću gledati, volim fudbal i gledam sve kad mi to vrijeme dozvoljava", zaključio je Lalatović.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC