• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revolucija - FIFA uvodi "rijaliti" promjenu za Mundijal? Kamere će pratiti i reprezentaciju Srbije, sve će ići uživo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Francuski mediji otkrivaju da bi navijači tokom Svjetskog prvenstva u Kataru mogli da imaju nikad veći pristup selekcijama i onome što se dešava "iza kulisa".

 FIFA želi da kamere prate uživo fudbalere na Mundijalu Izvor: Profimedia/MN Press

Svjetsko prvenstvo u Kataru biće istorijsko, to je već svima odavno jasno. Ali turnir koji je zakazan za novembar i decembar ove godine dobija nove neočekivane promjene. Osim promjene čitavog kalendara kada se takmičenje igra, kao i uvođenja poluautomatizovanog ofsajd VAR sistema, tu su i druge novine.

Od ranije znamo da na utakmicama na Mundijalu neće biti alkohola, a sve reprezentacije tokom turnira, uključujući i selekciju Srbije, mogle bi da budu snimane u svojim svlačionicama, što bi bilo emitovano u prenosu!

Kako piše francuski "RMC Sport", FIFA planira da instalira kamere u svlačionice reprezentacija tokom Svjetskog prvenstva i ta slika mogla bi da bude emitovana uživo ili sa blagim zakašnjenjem, tokom samih utakmica.

Navodi se da je FIFA blizu da donese ovu odluku kako bi navijačima širom svijeta dodatno približila igrače i kako se oni ponašaju. Ovaj metod se već koristi u svijetu ragbija i u živom prenosu bi emitovanje slike iz svlačionice moglo da pokaže neko uputstvo koje selektor daje igračima ili jednostavno prikaz igrača kako napuštaju svlačionicu.

"To je projekat koji je na pravom putu, ali još uvijek nije u potpunosti implementiran", rekao je izvor ovom francuskom mediju. FIFA očito ima plan da velike svjetske zvijezde prikaže "realniju" sliku toga šta se sve dešava iza kulisa i dozvoli pristup do sada neviđenim detaljima.

Inače, još od ranije je donesena odluka o još jednoj promjeni za ovo Svjetsko prvenstvo - reprezentacije na stadionima na kojima se igraju utakmice neće nijednom trenirati, kako bi se sačuvala travnata podloga. Do sada je običaj bio da se odradi jedan trening dan pred utakmicu. Razlog za to je samo osam stadiona na kojima će se turnir u Kataru odigrati. Ovo su neki od stadiona na kojima će se igrati Svjetsko prvenstvo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC