• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gol je za mog dedu, znam da je "odozgo" sve vidio: Partizanova djeca briljirala - "Bolji start nismo mogli da sanjamo!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mladi Mihajlo Petković i Samed Baždar su bili strijelci u ubjedljivom trijumfu Partizana protiv Javora u prvom kolu nove sezone.

 Mihajlo-Petkovic-i-Samed-Bazdar-strelci-za-Partizan Izvor: FK PARTIZAN / MIROSLAV TODOROVIĆ

Fudbaleri Partizana upisali su ubjedljivu pobedu na startu nove sezone Superlige Srbije - savladali su Javor u Ivanjici 4:0.

Ali u prvom planu u tom trijumfu bili su tinejdžeri crno-bijelih, strijelci Mihajlo Petković i Samed Baždar. Upravo su oni momci o kojima se najviše priča nakon prvog meča u sezoni.

Mladi Petković je rođen 2004. godine, a sjajnim pogotkom u 21. minutu je postigao i prvi gol Partizana u sezoni 2022/23.

"Kada sam saznao da počinjem utakmicu, osjećao sam pozitivnu tremu i nestrpljivo sam očekivao meč", počinje Petković koji se prošle godine na pripremama u Turskoj prvi put priključio seniorskoj ekipi.

"Od prošle sezone sam dosta napredovao u svemu, najviše sam dobio na samopouzdanju, a tu su mi mnogo pomogli stariji saigrači – da se oslobodim i igram kako najbolje znam. Naravno da postoji mali strah pred utakmicu, ali kada počne meč, sve prestane i svi imamo samo jedan cilj – da pobijedimo."

Petković je postigao prelijep gol koji je proslavio u suzama.

"Bolji debi nisam mogao ni da sanjam! Kada imate Natha u ekipi, sve je mnogo lakše. Što se suza tiče, bile su radosnice. Nisam mogao da se kontrolišem u trenutku. Svi su mi na kraju čestitali! Puno mi znači podrška starijih saigrača. Gol je posvećen mom dedi koji je preminuo prošle godine, ali znam da je 'odozgo' sve ispratio", emotivno i ponosno kaže Petković.

Pogledajte

00:27
Gol Mihajlo Filipović
Izvor: ArenaSport
Izvor: ArenaSport

A i Samed Baždar je uspio da se prvi put upiše u listu strijelaca u seniorskom timu Partizana.

"Zaista fantastičan početak lige! Svi smo se negdje pribojavali gostovanja u Ivanjici, jer znamo da su baš ta prva kola na strani, iz različitih razloga, uvijek mač sa dvije oštrice i da, ako mislimo da idemo na titulu, upravo tu ne smijemo nikako da izgubimo bodove. Presrećan sam što je Partizan ovako krenuo i što smo dobili vjetar u leđa za naredna kola. Što se tiče mene, ja sam presrećan, posebno jer je juče bio veliki praznik i siguran sam da sam nagrađen za trud i rad, ali i za one trenutke tuge, koje sam svaki put doživljavao kada nisam uspio da realizujem gol. Ovo je dokaz da rad i strpljenje donose najbolje rezultate, u pravom trenutku! Drago mi je da se i Ćićko (Mihajlo Petković, prim.aut.) upisao u listu strijelca i da se Andrade fenomenalno uklopio u ekipu", poručio je Baždar.

Partizan naredni izazov očekuje na novom gostovanju, kada će u petak 15. jula igrati protiv Radničkog u Nišu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC