• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako je Murinjo ponižavao Ibrahimovića! Smijali se svi saigrači, a Zlatan je pobjesnio: "Zašto mi to radiš?!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Žoze Murinjo je uvijek bio majstor za one koji se pobune, pa je tako jednom prilikom morao da pokaže i Zlatanu Ibrahimoviću ko je gazda.

 Murinjo-odbio-da-izvede-Zlatana-Ibrahimovica Izvor: Twitter/@Iconic_Mourinho/Printscreen

Žoze Murinjo je jedini čovjek u istoriji fudbala koji je osvojio i Ligu šampiona i Ligu Evrope sa dva različita kluba, a da je tome pridodao i treći evropski trofej - Konferencijsku ligu.

Mnogo je toga što je Žoze Murinjo tokom svoje legendarne karijere uspio da uradi, ali da li ste znali da je jednom prilikom zamijenio golmana samo kako Zlatana Ibrahimovića ne bi izveo iz igre?

Upravo se to dogodilo davne 2009. godine, kada su sarađivali u Interu. "Nerazuri" su igrali protiv Sijene dan nakon što su i matematički obezbijedili titulu prvaka Italije.

Ibrahimović je tokom utakmice nekoliko puta tražio da bude zamijenjen, ali Murinjo je bio uvjeren da Zlatan nije davao sve od sebe i zbog toga nije želio da to učini. A onda je Žoze u svom stilu riješio da "pošalje poruku" Ibri.

Prvo je zamijenio Luisa Figa i Marija Balotelija, uvodeći u igru Davidea Santona i Mansinija. Ibru je to ponovo naljutilo, a ubrzo nakon toga je čak i postigao gol. Uslijedio je novi oštar pogled ka klupi i Murinju.

Ali nije to pomoglo. Dok je čekao da bude zamijenjen, Ibrahimović je morao da gleda kako Murinjo mijenja golmana Žuliza Sesara i uvodi rezervu Paola Orlandonija. To je značilo da će Zlatan morati da ostane na terenu do kraja utakmice.

Na kraju se ispostavilo da je Murinjo bio u pravu, jer je taj jedan gol Ibrahimovića bio presudan da baš on dobije "zlatnu kopačku" Serije A na kraju sezone. Portugalac je 2014. godine razjasnio šta se tada dešavalo.

"Bio je jako ljut i uznemiren. Vikao mi je 'mi smo šampioni, mnogo sam pomogao da budemo šampioni, sad meni niko ne pomaže, želim da izađem'. Ali ja sam se pravio da ga ne čujem. Govorio sam 'šta? da li želiš vodu?' i bacio sam mu flašicu. Par minuta kasnije je postigao prelijep gol", prisjjećao se Murinjo za "Skaj sports".

Njih dvojica su ponovo sarađivali u Mančester junajtedu, kada su zajedno osvojili i Ligu Evrope.

"Igrač koji mi je toliko dao kao Ibra, uvijek će biti u mom srcu. Uradio je mnogo za Inter i Inter je uradio mnogo za njega. On je vrlo poseban, jedan od najboljih napadača svijeta", rekao je Murinjo.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC