• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Idem preko zemlje Srbije!" Haos pred dolazak Crnogoraca u Prištini: Kosovska policija im brani ulazak!

Autor Dragan Šutvić

Prema pisanju crnogorskih medija, kosovska policija će danas zabraniti ulazak navijačima Budućnosti koji su krenuli na meč protiv Lapija u Prištini.

 navijači budućnosti ne mogu na kosovo Izvor: YouTube/Varvari Podgorica/Screenshot

Mnogo pažnje izazvao je prvi meč prvog kola Konferencijske lige između crnogorske Budućnosti i Lapija iz tzv. Kosova kada su domaći navijači "peckali" goste, a odmah je poručeno da ih čeka pakao u revanšu...

Crnogorske "Vijesti" prenose da poslije svih parola i poruka koje su navijači Budućnosti istakli na prethodnoj utakmici, kao i na društvenim mrežama, njima neće biti dozvoljen ulazak na teritoriju "Kosova". Očekivalo se da "Varvari" ovog jutra krenu, međutim policija ih neće pustiti i zato neće prisustvovati utakmici.

Uoči današnje utakmice (20.00) razvili su transparent "Idem preko zemlje Srbije", dok su i na društvenim mrežama prikazali mapu na kojoj su Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije što je iznerviralo tamošnje vlasti.

"Pozivamo mobilizaciju celog albanskog naroda, ne samo navijača Lapija. Uprava kluba odlučila je da ulaznice za revanš prodaje po pristupačnim cijenama da bi stadion bio pun. Želimo da odgovorimo svima onima koji su u Podgorici pokazali mržnju ne samo prema nama, nego prema celom albanskom narodu", navodi se u saopštenju podujevskog kluba koji je u vrijeme stare Jugoslavije bio poznat pod imenom Lab.


U međuvremenu se Lapi tj. Lab oglasio i poručio da gostujućim navijačima neće prodavati ulaznice.

Podsjetimo, "Varvari" su na prvoj utakmici pevali nekadašnju himnu Kraljevine Crne Gore "Onamo namo", koja je u narodu poznata kao "Srpska Marseljeza" i koju je napisao kralj Crne Gore Nikola Petrović. Albancima su posebno zasmetale riječi pjesme:

"Onamo, 'namo... da viđu Prizren! Ta to je moje - doma ću doć'! Onamo, 'namo... za brda ona, gdje nebo plavo savija svod; na srpska polja, na polja bojna, onamo, braćo, spremajmo hod! Onamo, 'namo... za brda ona Milošev, kažu, prebiva grob! Onamo pokoj dobiću duši, kad Srbin više ne bude rob".

Ovo je evidentno veliki izazov za UEFA i zbog toga su "kosovske vlasti" odlučile da preduprede incidente tako što neće dozvoliti ulazak navijačima iz Crne Gore, ali zbog čega je onda uopšte dozvoljen meč dva tima!?

U prvom susretu Budućnost je slavila 2:0.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC