• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Super je Premijer liga, ali Partizan je klub koji volim: Kristijan je rastao u Londonu, sad čeka debi u crno-bijelom!

Autor Dragan Šutvić

Kristijan Belić je detaljnije govorio o svom fudbalskom putu.

 kristijan belić o dolasku u partizan  Izvor: FK PARTIZAN

Fudbaleri Partizana u petak (20.00) gostuju Radničkom iz Niša, a navijači crno-bijelih bi mogli da po prvi put u timu vide novo pojačanje.

Kristijan Belić je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa Partizanom, nakon prelaska iz Čukaričkog, a sada se i detaljnije predstavio navijačima.

Možda će vas zanimati

Belić je u srpskom fudbalu relativno nepoznat, pa je u razgovoru za YouTube kanal FK Partizan detaljnije govorio o svom fudbalskom putu. Kako kaže ovaj defanzivni vezista, bio je iznenađen ponudom crno-bijelih, ali kaže da će mu iskostvo u inostranstvu pomoći da se što prije navikne na novu sredinu.

"Tata je bio presrećan. Bio je i šokiran, ali nije nam dugo trebalo da se odlučimo za naredni korak", počeo je Belić.

On je nekada bio član mladog tima Vest Hema, slavnog premijerligaša.

"Koliko god lijepo zvuči Premijer liga Engleske, ipak ideš u klub koji voliš iskreno i za koji od malena navijaš, to je najveći poziv koji možeš da dobiješ."

Ovaj 21-godišnji vezista je ispričao i kako je izgledalo živjeti četiri godine u Londonu i igrati u akademiji Vest Hema.

"Nisam mislio da ću toliko ostati. Tamo je sve organizovano do detalja: pohađao sam školu, išao na treninge, zatim te čeka ručak, pa dva nova časa, onda teretana. Kao posao od devet do pet. Poslije toga ideš kući da spavaš. I tako u krug. Takav profesionalizam, gdje je sve podređeno igraču, nisam vidio ni u Grčkoj, ni u Srbiji. U takvom sistemu ti je sve dato da uspijjjješ, sve je na tebi, profesionalizam na terenu i van njega."

Izvor: MN PRESS

Belić je u Veliku Britaniju stigao sa 14 godina.

"Neprestano se forsirala igra unaprijed. Pogotovo u mlađim kategorijama. Nema pritiska, bez obzira da li se pogriješi. Nije mi se svidjelo što kod nas, u Srbiji, mora da se pobjeđuje i sa 14, 15 godina. Tamo sam naučio da uvijek probam da igram naprijed. To sam usvojio. A ako izgubim loptu, prvi ću je osvojiti, nije problem."

Iz Vest Hema, Belić je prešao u Olimpijakos, ali tamo nije dobijao šansu da se pokaže na pravi način.

"Njihova politika za mlade igrače je drugačija. Van fudbala, što se tiče grada, bilo mi je lijepo dvije godine, međutim, ući u prvi tim je teško, skoro nemoguća misija."

Iz Grčke se vratio u Srbiju i obukao dres Čukaričkog, kluba iz kog je nedavno prešao u Partizan. Kako kaže, pomoglo mu je što je tada na klupi "brđana" bio Saša Ilić.

"Nema pritiska u Čukaričkom kao kad se igra za vječite, ali mi je za godinu dana pokazao da je ozbiljan, profesionalan klub. Nisam očekivao da će tako biti u Srbiji, iako su mi govorili da je sredina dobra. A onda je došao nedavno poziv Partizana, koji posjeduje sjajan sportski centar, ne znam da li još neki klub ima uslove kao mi u 'Zemunelu'. To je u inostranstvu normalno, da sve bude posvećeno fudbalerima", dodao je Belić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC