• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zadnji put zabio 2019. pa Borcu dao het-trik! Junak Toršavna za MONDO: Nismo imali šta da izgubimo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Taj moj prvi gol nas je zaista pokrenuo", rekao je strijelac het-trika protiv Borca, Magnus Egilson za MONDO.

 Junak Toršavna Magnus Egilson za MONDO- nismo imali šta da izgubimo Izvor: Facebook/Fótbóltsfelagið B36/BjarnaMyndir

Magnus Egilson!

Ovo ime od četvrtka uveče zapamtio je svaki ljubitelj fudbala na Farskim Ostrvima, ali zapamtiće ga i navijači banjalučkog Borca, kojeg je ovaj momak zavio u crno.

Lijevi bek B36 Toršavna bio je trostruki strijelac za pobjedu 3:1 u regularnih 90, odnosno 120 minuta, nakon kojih je njegova ekipa penalima izbacila Borac iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu i priredila prvorazrednu senzaciju.

Možda će vas zanimati

 Strahovao je Borac u ovom dvomeču od napadača Brajana Jakobsena, ali je on zbog povrede nastupio tek u finišu revanša, zaustavljen je i drugi najefikasniji igrač Mihal Pržibilski, uprkos dobroj igri ni mladi Agnarson nije zatresao mrežu, ali je na scenu stupio momak iz zadnje linije – Magnus Egilson.

Neki će reći dva od tri gola postigao je sa bijele tačke, što jeste činjenica, ali i to da je za prvi od tri gola zaslužan isključivo on.

Lijevi bek B36 Toršavna koji je posljednji put postigao gol prije više od tri godine majstorski je izveo slobodnjak i poslao loptu u "rašlje" Pavlovićevog gola, da bi kasnije još dva puta preuzeo odgovornost i realizovao jedanaesterce koje su izborili njegovi saigrači.

"Imao sam sreće da postignem tri gola. Srećan sam što sam doprinio pobjedi svog tima i što sada nastavljamo ovu evropsku avanturu", skromno je počeo Egilson razgovor za MONDO, a onda ipak priznao da je njegov gol pokrenuo lavinu koja je pokosila ekipu Borca.

"Naravno da smo svo vrijeme vjerovali da možemo da pobijedimo, ali bilo je teško već od samog početka utakmice. Taj prvi gol nas je zaista pokrenuo“, rekao je Egilson.

Ni igrač manje, ni zaostatak od dva gola iz prvog meča, nisu omeli fudbalere B36 Toršavna.

"Nismo imali šta da izgubimo, jednostavno sve što smo željeli i što smo mogli je da se borimo. B36 je poznat na Farskim Ostrvima kao ekipa koja zna da napravi preokret i upravo to smo još jednom uradili i protiv Borca", istakao je Egilson.

Borac je imao inicijativu i u prvom imeču i u revanšu, ali one sitne prilike koje je dozvolio protivniku dali su Faranima vjeru da mogu da urade nešto i dođu do uspjeha.

"Imali smo par šansi, znali smo da smo neke prilike propustili u prvom meču, tako da smo u revanšu bili uvjereni da možemo da napravimo nešto iz kontranapada. Osim toga bili smo čvrsti u svom šesnaestercu i uspjevali da riješimo većinu centaršuteva. Imali smo plan kako da igramo i on je uspio. Naša borbenost i odlučnost da pomognemo jedni drugima, da istrčimo neki kilometar više za saigrača pored sebe je bez sumnje bio presudni faktor. Znali smo da Borac ima individualno bolje igrače i da su generalno bolji tim, ali uspjeli smo da ih svi zajedno zatvorimo", ocijenio je junak B36 Toršavna.

Na kraju razgovora za MONDO, Egilson je rekao da ih sada očekuje potpuno drugačiji duel sa ekipom Tre Fiori iz San Marina, ali da će nastaviti da se bore i pišu istoriju.

"Biće to potpuno drugačije. Njihov stil igre se razlikuje od Borčevog, a nemaju ni blizu kvalitetne igrače kao Borac. Ali to je nova velika prilika za nas, vjerovatno nas svi vide i kao favorite, tako da ćemo nastaviti da se borimo i pokušati da stvorimo nove lijepe uspomene za naš klub", zaključio je Egilson.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Деда

Хоће ли се браћа из Борца огласити? Имају ли они какав коментар? Лијепо је читати шта кажу ови људи који су остварили историјски резултат, али волио бих бацити поглед и у Борчево двориште. Шта каже маг Лалат?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC