• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bombe u hrvatskom fudbalu - stigli igrači Juvea i Barse! Kako je jedan slučaj "otvorio vrata" igračima sa Zapada...

Autor Haris Krhalić

Rijeka i Gorica su dobili velika pojačanja iz Juventusa i Barselone.

 Fudbaleri Barselone i Juventusa stigli u HNL Izvor: YouTube/HNK Rijeka/FC Barcelona/Screenshot

Hrvatski fudbal je prethodnih godina znatno napredovao i zbog uspjeha Dinama u Evropi privlačio je i igrače boljeg statusa, a to je pomoglo i drugim klubovima koji se takmiče u HNL.

Tako su u roku od 24 sata u hrvatski fudbal stigli fudbaleri Barselone i Juventusa - i to u Goricu i Rijeku. Nisu to naravno vodeći igrači ovih klubova, međutim prepoznali su Hrvatsku kao mjesto gde će "osvježiti" svoju karijeru, a čini se da je tome doprinio dobro poznati slučaj Danija Olma koji je stigao pošto je precrtan u Barseloni, dok danas vrijedi 60-70 miliona...

U redove Gorice stigao je Musa Vage (23), senegalski fudbaler koji je već godinama u Barseloni, međutim teška povreda ga je izbacila iz kolosjeka i nije uspio da se nametne u prvom timu.

Gorica je već potvrdila da će Vage kod njih nastupati u narednoj sezoni kao pozajmljen igrač, a svi se nadaju da će nekada pet miliona evra vrijedan defanzivac uspjeti da se vrati na stari nivo. Za prvi tim je do sada odigrao šest utakmica u svim takmičenjima, dok ga je Barsa slala i na pozajmice u PAOK i Nicu gdje se nije naigrao.

U Rijeku je stiglo takođe "bombastično" pojačanje. U pitanju je Juventusov defanzivac Nikita Vlasenko (21) koji je postao punopravni član ovog kluba, odnosno ne stiže samo na pozajmicu.

"Prvi utisci su odlični, vjerujem da će ovo biti pozitivna sezona. Znam da je Rijeka veliki klub u Hrvatskoj, znam će ovo biti važan korak u mojoj karijeri", poručio je mladi Švajcarac ukrajinskih korjena koji je prethodne tri godine bio član Juventusa i iz njega išao na pozajmice u Sion i Ekselsior.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC