• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prešao iz Zvezde u Partizan, a Grobari mu ovaj gol nikad neće zaboraviti: Kada pomisle na makazice, sjete se njega!

Autor Haris Krhalić

Iako je prošlo više od 10 godina, ovaj pogodak se i dalje prepričava i na stadionu Partizana i među ljubiteljima fudbala u Srbiji.

 Pogodak Klea makazicama protiv Rila Izvor: MN PRESS

Na današnji dan prije 13 godina stadion Partizana vidio je jedan od najljepših golova – nezaboravne makazice Brazilca Klea. U meču protiv Rila (8:0), on je postigao tri pogotka, Saša Ilić dva, Radosav Petrović, Nenad Đorđević i Lamine Dijara po jedan, ali je taj meč isključivo ostao upamćen po majstoriji centarfora koji je došao u Humsku iz Crvene zvezde i postao jedan od ljubimaca navijača.

Podsjetite se tog gola napadača koji je prelaskom sa jedne na drugu stranu Topčiderskog brda uzdrmao taj prelazni rok, a u drugoj sezoni u Humskoj bio dio generacije koja je ušla u Ligu šampiona:

Godinu ranije, Kleo je u dresu Crvene zvezde nagovijestio da može mnogo, ali su ga crveno-bijeli ispustili u jako teškom periodu kluba sa "Marakane", a Partizan je uspio da ga prevede direktno iz tabora najvećeg rivala. "Partizan je pokazao interesovanje, dali su mi dobru ponudu i prelomio sam da pređem. Bio je ogroman pritisak, jer dugo neki igrač nije prelazio direktno iz jednog kluba u drugi. U Partizanu sam proveo tri godine i nizali smo samo uspjehe", rekao je Kleo osvrćući se na svoju karijeru mnogo godina kasnije.

Kleo je u Partizanu bio do 2011, kada je otišao u Guangdžou Evergande u Kinu, a potom se 2014. vratio u domovinu, pa je 2017. drugi put u karijeri stigao u Portugal, a onda je završio karijeru 2020. u dresu kineskog kluba Cindao, sa 35 godina.

Sa Partizanom je bio prvak Srbije, sa Guangžouom je osvojio dvije titule u Kini, a s obzirom na to da je 2010. dobio srpski pasoš, mnogi su se nadali da će ga vidjeti i u dresu naše reprezentacije, ali se to nije desilo.

Ipak, i poslije više od decenije, njegovi golovi se i dalje pamte, a ovaj posebno:

Kleo
Izvor: YouTube/Milan Kovacev

Možda će vas zanimati


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC