• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković o Zvezdinom prelaznom roku: "Imamo sve na broju!"

Autor Haris Krhalić

Trener crveno-bijelih pohvalio brzinu kojom su došla pojačanja u njegov tim ovog ljeta.

 Dejan Stanković o prelaznom roku Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Crvena zvezda u nedjelju od 21 igra protiv Mladosti iz Lučana, u meču koji je odlagan zbog tropskih vrućina u Srbiji. Biće to prva utakmica branioca titule od dolaska napadača Aleksandra Pešića i Stefana Mitrovića, a trener Dejan Stanković bio je upitan u najavi meča da li će njih dvojica biti u timu.

"Naravno da možemo očekivati. Treba koji dan da se novajlije naviknu na ambijent, rad i na ono što tražimo od njih. Mitrović je u takmičarskom ritmu, nema nikakvih problema. Pešić je odigrao dvije prijateljske utakmice po 45 minuta, poslije toga je imao prehladu koja ga je odvojila od terena. Odradio je tri treninga sa nama, tako da ga možemo očekivati", rekao je trener crveno-bijelih Dejan Stanković u najavi meča za klupsku televiziju.

Da li bi Mitrovićev dolazak mogao da "pošalje" na pozajmicu krilne napadače Ibrahima Mustafu (22) ili Vladimira Lučića (20)? "Prelazni rok još traje, vidjećemo. Sklapamo kockice da to bude perfektan mozaik ekipe koja će pokušati da ispište istoriju. Još pričamo, ima vremena za konačne odluke", odgovorio je trener crveno-bijelih.

Dok ulaze u ritam kroz prvenstvene utakmice, crveno-bijeli prate i evropski dvomeč Pjunika i Didelanža, potencijalnih rivala Stankovićevog tima u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. "Pogledali smo malo, imali smo tad i mi trening. Imamo dvije utakmice, Lučane i Radnik. Pogledali smo, ali ćemo analizirati kada saznamo ko nam je protivnik. Odigraćemo četiri utakmice do tog meča, to je ogromna prednost".

Stanković je posebno pohvalio to što je rukovodstvo kluba uspjelo da dovede pojačanja na vrijeme. "Ekipa je na broju, direktor Terzić i sportski direktor Mrkela uradili su fenomenalan prelazni rok, u tajmingu koji je perfektan za trenera. Imamo sve na broju, da spremno i timski, fizički i psihički uigrano dočekamo obavezu koja nas čeka. Ulogu favorita ne želimo da čekamo, niti je to naš način, ali ima vremena da pričamo o toj utakmici detaljnije", rekao je Stanković.

Crvena zvezda protiv Mladosti iz Lučana ima 12 pobjeda u nizu, a Stanković je naglasio da taj tim ima specifičan način igre i da dosta igra defanzivu u sistemu "jedan na jedan" po celom terenu. "Ne znam da li se to sada promijenilo, ali poštujemo svakoga i vrijeme će uticati na ritam utakmice. Kako bude nama, tako će i njima", rekao je Zvezdin trener.

Trener Zvezde izrazio je saučešće porodici bivšeg igrača crveno-bijelih Nikole Radmanovića, sa kojim je bio saigrač na "Marakani" devedesetih.

"Bili smo saigrači godinu i po dana, moje prve pripreme 1995... On je bio u toj fenomenalnoj generaciji dobrih igrača, mnogo dobrih ljudi, prihvatili su me kao da sam s njima generacija. Mnogo mi je žao, znam da je imao dosta problema sa zdravljem i ovom prilikom bih izjavio saučešće njegovoj porodici".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC