• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradonačelnik Bijeljine o Radniku: Opleo i po Borcu! "Dugovi kluba iz Banjaluke su četiri puta veći nego naši..."

Autor Haris Krhalić

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se na svom Fejsbuk profilu oglasio oko trenutne situacije u kojoj se nalazi Radnik. Tom prilikom pomenuo i Borac te je govorio o dugovanjima banjalučkog kluba.

 Gradonačelnik Bijeljine prozvao Borac Izvor: MONDO/Igor Stanišić

Fudbalskom klubu Radnik iz Bijeljine trese kriza kojoj se ne nazire kraj.

Nakon što je klub napustio veliki broj igrača, redom su otkazivane pripremne utakmice. Početkom juna ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora kluba podnio je Ljubomir Stević, a njegovim stopama krenulo je i kompletno rukovodstvo bijeljinskih "plavih"

Na jučerašnjem treningu Radnika pojavilo se svega pet igrača i golman pa je trener bijeljinskog kluba Velibor Đurić  bio primoran da otkaže trening.

Danas se na svom Fejsbuk profilu oglasio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

"U našem gradu je posljednjih dvadeset i kusur godina vladao tamni vilajet, ugrađivali su se ljudi gdje god se moglo, kralo se i šakom i kapom, ništa nije bilo sveto. Uništili su nam i do prosjačkog štapa doveli gotovo sva javna preduzeća a od te devastiranosti i krađa nisu ni fudbalski klubovi bili pošteđeni, a među njima i naš Radnik", započeo je Petrović pa nastavio:

"Ko je kriv? Mnogi, svako na neki način! A trenutno najviše krivimo Poresku upravu zbog krajnje nekorektnog blokiranja računa Radnika jer je ta blokada “Radnik” dovjela u trenutno vrlo nezavidnu situaciju. Naime, samo ove godine iz budžeta Grada je na račun našeg Radnika uplaćeno 376.000KM, više od toga nismo mogli, i kompletan iznos je uplaćen mnogo ranije, pre predviđenog roka, ono što je trebalo uplatiti za godinu dana isplaćeno je za 6,5 mjeseci. Dug Radnika prema Poreskoj upravi koji se gomilao godinama je 2,3 miliona KM, e sada Poreska kada je vidjela da Radnik ima na računu novac koji je uplatila Gradska uprava a koji je bio namijenjen igračima je kao neki 'kobac' plijen pokupila i blokirala Radniku račun".

Petrović se zatim "okomio" na banjalučki Borac.

"Šta je u osnovi - politika, provokacija, dvostruki aršini, sva navedeno, sami procijenite. Daću vam i ovaj provjeren podatak- dugovi fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke prema Poreskoj upravi su 8 miliona KM, dakle skoro 4 puta veći dug nego što je dug našeg Radnika, račun Borc” nije blokiran a naš jeste, pa po kojoj osnovi", zapitao se Petrović koji smatra kako je razlog tome zapravo politička igra koja bi njega pokaza kao nesposobnog gradonačelnika.

"U četvrtak 28.7.2022.godine u 9h biću na stadionu Radnika, molim sve igrače koji su ostali, ali i one koji su vjerujem samo privremeno napustili Radnik dođu tog dana, sve trenere, rukovodstvo Radnika, tehničke radnike i navijače da tog dana dođu, da zajedno pokušamo naći rješenje i učinimo posljednji napor da vaskrsnemo Radnik", napisao je između ostalog Petrović.

Cijeli objavu pogledajte ovdje.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Semberije čoek

Zato što je Borac 4x, Zvezda 40x, a Barselona 400x veći klub od Radnika... Dugovi proporcionalno rastu sa veličinom kluba u današnjem svijetu...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC