• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voliš klub za 1,2 miliona evra, raskrinkao si se sam! Bjelica izbjegao navijače, žestoko ga napali

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Haos u hrvatskom timu.

 Navijači Osijeka napadli Nenada Bjelicu - voliš 1,2 miliona evra Izvor: YouTube/NK Osijek

Bijes zbog šokantne eliminacije Osijeka iz evropskih kvalifikacija i dalje drži sve u tom hrvatskom gradu. Nakon što su njihovi ljubimci ispali u duelu protiv kazahstanskog Kizilžara, navijači zahtjevaju ostavku Nenada Bjelice, najplaćenijeg trenera u regionu. On je i dalje u klubu i pretpostavka je da ga "drži" nevjerovatan ugovor, prema kojem bi za jednostrani raskid Bjelica i saradnici dobili čak tri miliona evra.

U saopštenju navijačke grupe "Kohorta" iznesen je niz žestokih kritika na račun trenera koji je u Hrvatskoj ne tako davno proglašavan "najboljim trenerom regije". Takođe, otkriveno je da su navijači bili na sastanku sa igračima i stručnim štabom, ali da se Bjelica na njemu nije pojavio.

"Naša ljubav prema Nogometnom klubu Osijek je bezuslovna, a interes voljenog KLUBA na prvom nam je mjestu. Upravo iz tog razloga, a kako bi se prije iduće utakmice sa Slaven Belupom barem donekle smirile strasti, inicirali smo zajednički sastanak s predstavnicima igrača i stručnog štaba. Na sastanku je igračima obrazložen stav grupe vezano uz njihove posljednje nastupe, a posebno im je objašnjen kodeks ponašanja kojeg se trebaju pridržavati u odnosu prema KLUBU i u odnosu prema navijačima. Igrači su prihvatili pruženu ruku i dogovor je da ćemo zajedničkim snagama napraviti sve za boljitak kluba", navedeno je na početku saopštenja.

"Da sastanak ne prođe u potpunosti usješno pobrinuo se onaj kojem bi smirivanje uzavrele situacije trebao biti prioritet – Nenad Bjelica. Šef stručnog štaba nije se pojavio na sastanku, jer očito kako mu ponos i ego ne dozvoljavaju da sedne za sto s navijačima koji su zadnja linija odbrane interesa KLUBA. Iako smo i nakon posljednje evropske utakmice jasno poručili koga smatramo glavnim i odgovornim krivcem za najveću blamažu u novijoj istoriji kluba, ali i za posljednje nemoćne, negledljive i neuspješne nastupe, željeli smo u dobroj namjeri uspostaviti dijalog i čuti planove trenera i igrača za nastavak sezone. S obzirom da je trener odbio pruženu ruku, od danas će u našem fokusu biti jedan cilj – ODLAZAK NENADA BJELICE", poruka je navijačke grupe.

Potom su uslijedile oštrije poruke na račun bivšeg trenera Dinamo Zagreba.

"Trener NK OSIJEKA lažnim i licemjernim ponašanjem umotanim u jeftini PR pokušao je sebe izdići iznad kluba. Bezuspješno! Niko nije veći od KLUBA a posebno ne osoba koja svoj KLUB 'voli' za 1,2 miliona evra godišnje, odnosno 100.000 evra mjesečno, ili još jednostavnije rečeno za 3.000 evra dnevno".

Navijači su taksativno naveli šta je prema njihovom mišljenju "raskrinkalo" Bjelicu kao neuspješnog trenera:

  • Dobio je najskuplji trenerski ugovor u HNL-u, (nekoliko puta veći od trenera konkurenata)
  • Dobio je odriješene ruke za sastavljanje ekipe i stručnog štaba,
  • Kao prvi trener u istoriji NK OSIJEKA dobio je mogućnost plaćanja višemilionske odštete za igrače po njegovom izboru, (Mierez, Lovrić, Nejašmić),
  • Doveo je dvadesetak igrača po svom izboru (neki od njih nisu skupili ukupno 90 minuta nastupa za klub, a predstavljali su se kao velika pojačanja),
  • Izgubio je sve ključne utakmice (Basel, CSKA Sofija, Kizilžar, dvije kup utakmice sa Rijekom, posljednji derbi sa Dinamom),
  • Nije isprofilirao niti jednog novog igrača iz škole fudbala NK OSIJEKA (Belju doveo bivši stručni štab) a istovremeno dovodi svoje prijatelje u zalasku karijere koji dobijaju basnoslovne ugovore,
  • Igra njegove ekipe je negledljiva i u potpunosti neatraktivna"

Navijači su za kraj dodali oštro ponovljeni zahtjev da trener mora da napusti klub.

"Po trenerovim izjavama za sve gore navedeno, u zavisnosti o okolnostima i trenutku inspiracije krivi su HNS, sudijska organizacija, uprava KLUBA, vjetar, loš teren, navijači, novinari, a prema posljednjem i sami igrači koje je doveo upravo on. Svi samo ne 'veličina' zvana Nenad Bjelica. Navedeni stav ne znači kako biramo stranu unutar 'zaraćenog' KLUBA, ili branimo način na koji radi trenutna uprava KLUBA koja očigledno ili ne zna ili neće ili ne može zaista upravljati KLUBOM. Za nas postoji samo JEDNA STRANA, a to je NOGOMETNI KLUB OSIJEK! Za nas postoji samo jedno mjesto koje NIJE NA PRODAJU i NE RADI ZA NOVCE, a to je tribina ISTOK! Tamo nas možete naći uvijek, nezavisno o tome ko prima platu da upravlja, trenira ili igra za nas KLUB! Čast, obraz i ljubav prema KLUBU za nas nemaju cijenu, a ko izda poverenje navijača, izdao je KLUB. Stoga, odluka o načinu raskida saradnje s trenerom je na upravi KLUBA, no naš stav koji dijeli i velika većina navijača i simpatizera NK Osijeka je jasan, nedvosmislen i ultimativan – BJELICE ODLAZI!"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC