• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nijemci odbili Sitijevih 80.000.000 evra za Hrvata: Gvardiola nije uspio da kupi Gvardiola!

Autor Haris Krhalić

Španski trener Pep Gvardiola vidio je u njemu idealno pojačanje, ali ga za sada nije dobio.

 Lajpcig odbio ponudu Sitija za Gvardiolu Izvor: Profimedia

Mančester siti je i ovog ljeta potrošio veliku svotu novca za igrače poput Erlinga Holanda ili Kalvina Filipa koji su pojačanja za Pepa Gvardiolu, ali španski stručnjak i dalje po Evropi skautira fudbalere koji bi se uklopili u njegov tim. Kao jedan od takvih označen je hrvatski defanzivac Joško Gvardiol (20) koji je član RB Lajpciga, ali njemački klub nema namjeru da ga proda tokom ljeta.

Tome u prilog idu i informacije do kojih je stigao uticajni njemački list "Bild", koji tvrdi da je postojao kontakt između klubova. Navodno, Mančester siti je za Hrvata ponudio 80 miliona evra, ali je jedan od najboljih timova Bundeslige odbio takav prijedlog!

Isti izvori navode i da je njemački tim samo odmahnuo rukom jer je za hrvatskog defanzivca već napravio plan. Oni smatraju da će Jošku cijena dodatno porasti ukoliko odigra još jednu sezonu u njihovom timu, a tu je i Svjetsko prvenstvo na kojem će Gvardiol učestvovati sa Hrvatskom. Ukoliko bi se desilo da u dresu Lajpciga i svoje reprezentacije prikaže igre na nivou prethodne sezone, Red Bul bi imao pokriće da zatraži preko 100 miliona evra, a klubovi bi stali u red za potpis mladog defanzivca.

Situacija sa Mančester sitijem pokazala je da će klubovi morati da budu ozbiljni ukoliko ovog ili narednog ljeta žele da dovedu Gvardiola. Imajući u vidu da je ponuda od 80 miliona odbijena, ne treba ni pominjati da u Lajpcigu nisu previše razmišljali o onoj koju im je predstavio Čelsi - 40 milion plus Timo Verner u paketu.

Po njihovim kalkulacijama, takav predlog još slabiji je od sitijevog, a tome se ne bi radovao ni zagrebački Dinamo. Aktuelni šampion Hrvatske ima u svom vlasništvu 20 odsto od narednog transfera Joška Gvardiola, pa je jasno da bi tim sa Maksimira u doglednoj budućnosti mogao da dobije čak i 20 miliona evra za svog nekadašnjeg fudbalera.

Podsjećamo, Joško Gvardiol igr ana poziciji štopera ili lijevog beka, a nakon samo jedne sezone u Dinamu kupio ga je Lajpcig. Nijemci su ga ostavili na pozajmici još godinu dana, a zatim "povukli" u Bundesligu gdje se već u prvoj sezoni veoma dobro snašao. Momak koji već ima 10 seniorskih nastupa za Hrvatsku plaćen je Dinamu 16 miliona evra, uz određene bonuse.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC