• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuvao Figa na JNA, igrao protiv Širera, a sad će u zatvor: On je bivši bek Partizana i osuđen je za pokušaj ubistva!

Autor Haris Krhalić

Sjećate se Nikole Malbaše?

 Nikola Malbaša osuđen na 4.5 godina zatvora Izvor: MN PRESS

Nekada je igrao Ligu šampiona, čuvao najveće zvijezde evropskog fudbala, pamti titulu sa Partizanom, a sada ga čeka dugogodišnja robija! Nekadašnji lijevi bek Partizana Nikola Malbaša osuđen je zbog napada nožem na Igora Neškovića u junu 2020. godine na četiri i po godine zatvora.

Još uvijek ima pravo žalbe na ovu odluku, ali kako sada stvari stoje moraće zbog događaja od prije dvije godine iza rešetaka. A nekada je bio reprezentativac! 

Malbaša je rođen 1977. godine i fudbalom je počeo da se bavi u Zemunu, ali je u Apatinu načinio prve seniorske korake. Tamošnja Mladost mu je dala šansu, a odmah ga je primijetio Hajduk iz Kule. Tu je odmah zaigrao kao standardan prvotimac i nastupao je u Kuli sve do zime 2002. godine. 

Nakon četiri godine u Kuli i preko 100 mečeva, ubijedio je Lotara Mateusa da ima kvalitet za Partizan i napravio je transfer karijere! 

TITULA, A ONDA LIGA ŠAMPIONA I 20 MINUTA SA FIGOM! 

Došao je u pravo vrijeme! Odmah je zauzeo svoje mjesto na lijevom boku, a osim što je zaigrao u Partizanu dobio je i poziv reprezentacije Srbije i Crne Gore. Odigrao je te godine čak pet mečeva za SCG, delovalo je da mu je budućnost u reprezentaciji sigurna, ali se ispostavilo da će ostati na tih pet mečeva.

Te 2003. uzeo nje titulu sa crno-bijelima, a onda je došlo evropsko ljeto koje se i danas pamti. U kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Đurgardena postigao je gol iz penala, a onda je došao čuveni dvomeč sa Njukaslom.

Čuvao je zvijezde poput Širera, Dajera i Ameobija na tim mečevima, a Partizan je golom Milivoja Ćirkovića u penal seriji ušao u LŠ i dobio grupu sa Portom, Real Madridom i Olimpikom iz Marseja. 

Iako je kao veliko pojačanje na njegovoj poziciji iz Fejnorda došao reprezentativac Poljske Tomaš Žonsa, ostao je Malbaša standardan u ekipi tokom Lige šampiona. Protiv Porta je direktan duel na svojoj strani vodio sa Bosingvom, a imao je priliku da u Humskoj na "JNA" vodi bitku sa Luisom Figom 20 minuta.  Startovao je meč na JNA koji se završio bez golova, ali je nažalost morao da izađe u 20. minutu zbog povrede.

INOSTRANSTVO - GREŠKA, NJEMAČKA, KINA...

Izvor: MN PRESS

Iako je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Partizanom dobre igre su ga poslije samo godinu i po dana u Humskoj "prodale" u Rusiju. Prešao je u Terez iz Groznog, ali nažalost to je bio loš potez. Uskoro je raskidao ugovor, tužio se sa timom iz Čečenije i na kraju nekako prešao u AEK.

Zatim je prešao u Koblenc u Bundelsigu 2, a završio je karijeru 2007. godine u Kini gdje je sa Šangdong Lunengom koji je vodio Ljubiša Tumbaović osvojio duplu krunu. 

ŠTA GA SADA ČEKA?

Izvor: MN PRESS

Ostaje da se vidi da li će se neka strana žaliti na ovu presudu. Za sada je osuđen na četiri i po godine za pokušaj ubistva, a vrlo je vjerovatno da će se neka strana žaliti na ovakvu presudu.

Sa jedne strane Malbaša tvrdi da nije kriv i da mu je Igor Nešković prijatelj. Sa druge strane tužilac je inicijalno tražio zatvorsku kaznu od deset godina i vjerovatno nije zadovoljan sa četiri i po godine kazne koliko je izrečeno Malbaši. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC