• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Dajk je najbolji štoper svijeta - osim kad igra protiv Srba! Jedan mu "lomio kičmu", drugog je blijedo gledao u LŠ!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Skupo je platio Liverpul Virdžila van Dajka i to im se isplatilo. Osim u situacijama kada je Holanđanin morao da čuva Srbe.

 Aleksandar Mitrović kao Milan Pavkov protiv Liverpula Izvor: Aleksandar Mitrovic Milan Pavkov

Aleksandar Mitrović se zapalio na startu Premijer lige, a zbog toga je najteže bilo Virdžilu van Dajku! Liverpulov juriš na titulu u Premijer ligi počeo je lošije nego što su očekivali, pošto se protiv korpulentnog napadača iz Smedereva nije moglo.

Skupo plaćeni Darvin Nunjez i Mohamed Salah su tresli mrežu Mareka Rodaka, ali u oba slučaja to je bilo dovoljno samo da se poravna rezultat nakon majstorije najefikasnijeg napadača reprezentacije Srbije u istoriji i zvanično najboljeg špica u istoriji Fulama.

Možda će vas zanimati

Ali ovo nije prvi put Virdžilu van Dajku da mu je neki srpski napadač uzdrmao reputaciju!

MITAR MU LOMIO KIČMU!

Izvor: TV Arena sport/screenshot

Prvi gol Fulama u meču sa Liverpulom pao je nakon što je Keni Tete istrčao po desnoj strani i centrirao, a Aleksandar Mitrović je nadskočio Trenta Aleksander-Arnolda i zakucao loptu u Alisonovu mrežu.

Nije tu mogao mnogo Van Dajk, ali nije mogao ni kod drugog gola za koji je direktno kriv! Visoki Smederevac je dobio loptu na ivici 16 metara, bio je dovoljno brz da ne dozvoli Aleksander-Arnoldu da se vrati i da ga pokrije, pa je ostao jedan na jedan sa Van Dajkom.

Poslije dva driblinga uspio je da prođe Holanđanina koji ga je oborio, sudija je pokazao na bijelu tačku, a sa penala Mitrović je postigao gol! Pogledajte tu situaciju:

Nije špic Srbije tada jedini put "slomio" štopera Liverpula, pošto se na sredini terena u jednoj situaciji poigravao sa njim na sredini terena i poslao ga je sa dva driblinga "po burek"!

Do kraja meča nije imao mira Van Dajk, stalno je Mitrović ulazio u šanse i bio je ubjedljivo najbolji igrač ovog meča. Cijela odbrana je strepjela od njega i na kraju je bilans bio MItrović - Liverpul 2:2.

NIJE PRVI PUT - HEJ, PAVKOV...

Možda se tokom ovog meča Van Dajk i sjetio 6. novembra 2018. godine kada je sa Liverpulom došao u Beograd na meč grupe C Lige šampiona. Tim sa Mersisajda je bio ogroman favorit, ali se meč završio tako što je jednom napadaču iz Srbije pribavio kultni status.

Zapjevala je "Marakana" složno "Hej Pavkov", kao što je nekada pjevala Mihajlu Pjanoviću, jer su, kao i sada na "Krejven Kotidžu", dva gola srpskog napadača pokvarila planove "redsa".

Igrao se 22. minut kada je Marko Marin namjestio loptu u uglu terena, centrirao iz kornera, a Van Dajk je vidio na koga ide lopta. Pokušao je da sa Milana Rodića pređe na Pavkova i završio samo na špici, kao dio slike u trenutku kada Pavkov cijepa mrežu!

Milan Pavkov vs Virdžil van Dajk!
Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

A drugi gol je stigao sedam minuta kasnije, kada je Pavkov dobio loptu daleko od gola nakon presječene lopte. Vajnaldum mu se "nakačio" na leđa i pokušavao na sve načine da ga omete. Van Dajk je stajao ispred i kada je vidio da se Pavkov sprema na šut - namjestio se na blok.

Ipak, kao i kod prvog gola, samo je dobio to da je završio na špicama, a "Marakana" sada nije odmah eksplodirala. Kao da niko na stadionu nije baš vjerovao da se desilo to šta se desilo, trebalo je nekoliko sekundi da stadion "eksplodira".

A Van Dajk je samo nemoćno gledao ka svom golmanu. Izgleda da mu se to često dešava kada igra protiv špiceva iz Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC