• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Feđa Dudić najavio meč sa Tuzlom siti: Sarajevo u potrazi za novim igrače - Vukotić jedna od opcija za dovođenje

Autor Haris Krhalić

Nakon povrede Marina Aničića "bordo" tim je primoran da traži novog fudbalera!

 Feđa Dudić najava utakmice Sarajevo Tuzla siti Izvor: Promo/FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva sutra će u Zenici ugostiti Tuzla siti u zaostaloj utakmici prvog kola m:tel Premijer lige BiH. Trener Feđa Dudić govorio je na konferenciji za medije uoči ovog meča.

"Upravo smo stigli na teren na koji kao trener imam lijepe uspomene i nadam se da će se sutra tako nastaviti. Što se same pripreme utakmice tiče, nije prošlo dovoljno kola, odnosno Tuzla siti je igrao samo jedan meč protiv Slobode, koji nije baš bio relevantan. Ipak, uzeli smo neke individualne podatke o igračima i ekipu ćemo dodatno upoznati sa time. Oni imaju dosta novih igrača, jako cijenim i poštujem trenera Dragana Jovića. Brzi su prema naprijed, pogotovo prema naprijed. U skautingu i pripremi utakmice morat ćemo obratiti pažnju na njihov kontranapad i brzi izlazak", rekao je Dudić na početku, a prenosi Sport1.

Pojasnio je i zašto se Sarajevo odlučilo da igra na Bilinom polju.

"Tereni koji su nam odgovarali bili su Grbavica ili Bilino polje zbog terena. U klubu imaju dobra iskustva sa ovim terenom, i protiv BATE Borisova je bila fenomenalna podrška, bilo je jako lijepo biti član Sarajeva. Dolaskom u Zenicu ćemo napraviti dobar potez i da će biti lijepo biti domaćin. Zahvaljujem se i Čeliku na poruci koji su objavili, drago mi je danas dočekuju na ovakav način, iako su uvijek bile tenzije kad se igraju međusobne utakmice. Mislim da je to malo i prenapuhano. Mislim da ćemo imati dobru podršku i naše, ali i domaće publike. Čeliku želim da se što prije vrati u Premijer ligu BiH, nema ih već dvije i po godine. Ekipu vode moji prijatelji Armin i Adis, sa kojima sam igrao i Čeliku želim povratak što prije jer publika to zaslužuje. Vrlo rado pogledam videosnimke, vidim da su navijači uz klub i Čelik sigurno treba Premijer ligi BiH", mišljenja je Dudić.

Nihad Mujakić je prošle sedmice i zvanično postao član turskog Ankaragučua, a potom je Marin Aničić doživio težu povredu zbog koje dugo neće igrati. Dudić je potvrdio kako je bordo tim u potrazi za novim igračem te je otkrio i uslove za potencijalno pojačanje. Istakao je i da je Aleksandar Vukotić jedna od opcija za dovođenje.

"Tražimo jednog stopera, jer kad gledamo, klasična dva stopera su samo Vlatko Drobarov i Muharem Trako. Za ambicije FK Sarajevo to je premalo. Prodali smo Nihada Mujakića, a onda se Marin povrijedio i ostali smo bez dva igrača. Nismo htjeli nikoga dovoditi nakon odlaska Mujakića, a sada moramo reagovati. Prvo što gledamo kod stopera je da ima naše državljanstvo, nećemo više dovoditi strance jer ih imamo dovoljno. Drugi preduslov je da je igrač u trenažnom procesu i da je prošao pripreme, jer nam treba igrač koji odmah može igrati. Treći uslov je da ima utakmice iza sebe. Jedan od tih igrača jeste Vukotić, međutim nije jedini, i u narednim danima ćemo vidjeti je li on taj igrač ili će doći neko drugi", rekao je Feđa Dudić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC