• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Najemotivnija utakmica do sada i najslađa pobjeda!" Feđa Dudić komentarisao trijumf protiv Posušja

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Posušje je bilo nadomak iznenađenja na "Koševu", ali je Mersudin Ahmetović ko zna koji put u karijeri spasao Sarajevo.

 Feđa Dudić komentarisao pobjedu Sarajeva protiv Posušja Izvor: Promo/FK Sarajevo

Dugo se Sarajevo mučilo u duelu sa Posušjem i malo je nedostajalo da gosti odnesu bod s "Koševa". Ipak, nakon promašenog penala i tri pogođena okvira gola, rezervista Mersudin Ahmetović samo par minuta nakon što je ušao s klupe riješio je meč.

Tim Feđe Dudića tako je zasjeo na čelo tabele sa maksimalnih devet bodova iz tri uvodne runde nove sezone u m:tel Premijer ligi BiH.

Možda će vas zanimati

"Dosad najemotivnija utakmica, sigurno. Takav je bio rezultat i dešavanja na terenu. Ali, za mene najslađa pobjeda od ove tri. Kada smo dali gol, sve emocije su se pomiješale. Rad je došao na naplatu, rekao sam to momcima, sve nam se vratilo jer radimo pošteno. Vidite da igrači uvijek daju nešto novo, nema zavisti u svlačionici, svi dišu kao jedan. Navijači su to prepoznali, cijelu utakmicu navijaju, bez obzira što je bilo 0:0", rekao je Dudić na konferenciji za novinare nakon meča.

Propustio je "bordo" tim brojne prilike, lopta nije htjela u gol, ali je na kraju trud ipak nagrađen, pa su Sarajlije ostale jedina ekipa sa stoprocentnim učinkom u dosadašnjem dijelu prvenstva.

"Teško bi mi bilo da nismo dobili ovu utakmicu. Po svemu prikazanom morali smo pobijedili i sa većom razlikom, i prije i poslije riješiti, ali takav je fudbal. Jednostavno nekad neće. Tri puta smo pogodili okvir gola, promašili jedanaesterac, a mislim da nas je poremetila povreda Marina Aničića. Nismo bili prepoznatljivi u prvih 20-ak minuta i dosta smo griješili. Sve je bilo jalovo, rastrzano, ali kada smo uhvatili tempo, kontrolisali smo utakmicu", poručio je Dudić.

Ponovo je iskusni Mersudin Ahmetović bio čovjek odluke. Nakon gola Slogi Meridian, sada je ušao s klupe i pogodio za velika tri boda.

"Izmjene su donijele nešto novo, ali su nas i tribine nosile", rekao je Dudić, a onda odgovorio na pitanje da li Sarajevu fali napadač, s obzirom da je "bordo" tim u duel sa Posušjem praktično ušao bez špica.

"Ne fali nam niko. Imamo Mersu da rješava. Da nam neko fali, onda bismo riješili Mersu i doveli nekog novog. Merso je ostao da ovako uđe i riješi utakmicu. On je shvatio svoju ulogu i na svakoj utakmici daje to što treba. Imamo sasvim dovoljno napadača", zaključio je trener Sarajeva Feđa Dudić, osvrnuvši se i na rekord Sarajeva.

Naime, tek treći put u istoriji, nakon sezona 2003/04 i 2006/07, Sarajevo je vezalo tri pobjede na startu prvenstva, pa će već u srijedu, u zaostalom duelu prve runde, protiv Tuzla sitija pokušati da popravi do sada najbolji učinak.

JOŠ VIJESTI IZ PREMIJER LIGE BIH

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC