• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković hoće u Ligu šampiona: Ne ulazi se lako u elitu, Makabiju teško nalazim manu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dejan Stanković oglasio se poslije pobjede Crvene zvezde protiv Pjunika u Jerevanu.

 Dejan Stanković o Ligi šampiona - Ne vidim manu kod Makabija Izvor: TV Arena sport/screenshot

Crvena zvezda na korak je do grupne faze Lige šampiona. Pobjedom u Jerevanu protiv Pjunika "ovjeren" je plasman u plej-of fazu elitnog takmičenja.

Za prolaz u grupu i duele sa najjačim evropskim klubovima potrebno je da izbace Makabi iz Haife. O tome je poslije susreta pričao Dejan Stanković. Prvi duel na programu je sljedeće sedmice, prije toga crveno-bijele očekuje duel sa Voždovcem (subota 20.45 časova).

"Misli su nam okrenute ka Voždovcu, pa onda ide dvomeč sa Makabijem. Obaveza kluba i veličina kluba nam daje motiv da idemo na pobjedu u svakom meču. Intenzitet nije bio onakav kakav je bio u Beogradu. Kad dođeš sa 5:0, ali je bitno da imaš utakmicu pod kontrolom. Hvala navijačima koji su došli da nas bodre. Nas čeka lijep dvomeč, jak, neće biti lako. Ne vjerujem da se lako ulazi u Ligu šampiona. Bićemo jaki, spremni. Vruće je i kod njih, biće i kod nas. Jedan ogroman izazov za sve nas", rekao je Stanković za "Arenu sport".

Makabi je izbacio Apolon, ali je prije toga demonstrirao silu protiv Olimpijakosa, demolirao ih je u Pireju (4:0). Gledao je šef struke srpskog tima taj meč.

"Bila je izuzetna utakmica, ozbiljan presing, ofanzivna tranzicija, brzina, tehnička sposobnost. Jedna mnogo kvalitetna ekipa u svakom segmentu igre. Ne znam da li bih mogao manu da im nađem. Ima tu mnogo faktora, pritisak, važnost, domaći, gostujući teren, taktičke zamisli, skautiranje..."

Uveo je Stanković crveno-bijele u grupnu fazu Lige Evrope dva puta, sada ima priliku da napravi iskorak i da se plasira u Ligu šampiona.

"Razmišljam pozitivno. Ohrabruju me nastupi momaka, ohrabruje me kako izgledamo i u momentima kada treba da držimo meč pod kontrolom kao što je bilo u Jerevanu. Idem pozitivno, sa uvjerenjem da možemo da napravimo istorijski uspjeh."

Prokomentarisao je i igru veznog reda u kom su bili Kanga, Kangva i Sanogo.

"Korektno. Ritam nije bio kao u prvom meču. Kod nas u timu svi zaslužuju da igraju, svi tako rade, ne mogu da kažem da neko može 'neradom da mi pomogne'. Sanogo je odigrao poluvrijeme, Srnić se vratio poslije povrede ostali su imali minutažu po dogovoru. Bitno je imati sve momke na broju pred dvomeč koji može mogu da nam donesu mnogo", zaključio je Stanković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC