• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati pregazili portugalski grad: Hajduk stigao na meč, a Torcida divljala! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Navijači Hajduka iz Splita neće ostati u lijepom sjećanju stanovnicima Gimaraeša.

 Torcida neredi u Portugalu Izvor: twitter/screenshot/MaisGuimaraes

Hajduk iz Splita je pobijedio Vitoriju Gimaraeš 3:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a pred revanš u Portugalu navijači splitskog tima napravili su haos. 

"Torcida" je divljala po Gimaraešu, navijači iz Splita su bacali stolice, palili baklje, lomili enterijer lokala, a iako je policija na početku izašla sa saopštenjem da su u pitanju manji incidenti snimci koji su isplivali ne govore tako.

"U ovom trenutku ne mogu potvrditi ima li ili nema uhapšenih. Čekamo sve podatke s terena, takođe i iz Porta gdje su bili Hajdukovi navijači, pa vam informacije možemo dati poslije našeg jutarnjeg brifinga u 9 sati vezanog za noćašnje događaje", rekao je dežurni policijac u hrvatskoj agenciji Hina. 

Portugalska novinska agencija Lusa je navela da im je iz policije navedeno da je bilo riječi o manjim incidentima i da u gradu od 157.000 stanovnika blizu Porta niko nije uhapšen. Ipak, slike nereda to ne potvrđuju, pogledajte šta je "Torcida" radila u Gimaraešu:

"Bio je to manji incident bez posljedica u vidu fizičkih povreda ili materijalne štete. Za sad. Bio je to momentalni ispad grupe navijača. Nije bilo moguće utvrditi o kolikom se broju navijača radilo", navedeno je u jedan sat poslije ponoći uz portugalske policije.

Incident sa "Torcidom" desio se oko 22:30 kada je grupa maskiranih navijača bacala stolice i baklje po kafićima u centru Gimaraeša, a na snimcima se vidjelo da su stanovnici bježali sa ulica i sklanjali se sa terasa u stanove i kuće!

Meč Vitorije i Hajduka je zakazan za 18 časova po srednjoevropskom vremenu, a pred toga se oglasila i organizacija navijača Vitorije koja je tražila momentalnu ostavku šefa policije. 

"Tražimo odgovornost i ostavku šefa policije jer nije stao u odbranu građana Gimaraeša i brojnih turista koji borave u gradu. Policija nije bila sposobna da spreči ovo što se dogodilo, niti je odmah odgovorila na događaje", piše u saopštenju navijača Vitorije.

Takođe su naveli da su neki Hajdukovi navijači "govorili portugalski sa lisabonskim naglaskom", a to je navedeno jer su navijači Hajduka i Benfike u prijateljskim odnosima i smatra se da su u Gimaraeš stigli i "No Name Boys-i" koji navijaju za lisabonski klub. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC