• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalsku legendu niko ne prepoznaje, a igrao je za Liverpul

Autor Haris Krhalić

Mnogi su voljeli njegov razoran udarac, ali 12 godina poslije odlaska u fudbalsku penziju, Patrika Bergera danas rijetko da bi neko prepoznao.

 Patrik Berger izgled Izvor: Instagram/patrikbergerofficial/Printscreen

Češka Republika je tokom 90-ih godina prošlog veka imala jednu od najjačih reprezentacija u Evropi. Igrali su finale Evropskog prvenstva 1996. kada su nesrećno izgubili od Nemačke.

Jedan od ključnih igrača u tom timu bio je i Patrik Berger, kasnije igrač Liverpula tokom sedam godina. Ipak, danas pored nekada slavnog fudbalera svi prolaze kao da nije bio takav igrač - zato što ga mnogi ne prepoznaju!

Berger je svojevremeno važio za jednog od najboljih ofanzivnih vezista Evrope. Bio je prepoznatljiv po svojoj razornoj ljevici i šutu kojim je uspijevao da postigne nekolicinu spektakularnih golova.

Najbolje godine karijere je proveo u Slaviji, Borusiji iz Dortmunda, a onda i Liverpulu, gdje je igrao od 1996. do 2003. godine. Kasnije su ga mučile povrede pa je uslijedio i nejgov pad - Portsmut, Aston Vila, Stouk, pa ni Sparta nisu više bili klubovi gdje je Berger mogao da se vrati na stari nivo.

Berger se iz fudbala povukao 2010. godine, a od tada je riješio da se posveti porodici. Prepoznatljiva duga kosa postala je prošlost, a zanimljivo je da Patrik sada izgleda tako da bi ga rijetko ko prepoznao na ulici.

Bavi se ribolovom, alpinizmom, biciklizmom i povremenim igranjem amaterskih utakmica u nižim rangovima češkog fudbala. Pogledajte kako danas izgleda Patrik Berger:

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC