• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta očekuje Zrinjski u plej-ofu Konferencijske lige? "Plemići" već jednom igrali protiv Slovana

Autor Haris Krhalić

Zrinjski ima težak zadatak u plej-ofu Konferencijske lige.

 Zrinjski Slovan Konferencijska liga Izvor: Promo/HŠK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog su sinoć odigrali neriješeno protiv ekipe Tobola (1:1) što im je bilo dovoljno za prolaz u plej-of Konferencijske lige. Tamo će ih čekati ekipa Slovana iz Bratislave koja je nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca poražena od Olimpijakosa u trećem pretkolu Lige Evrope.

U dinamičnoj utakmici Slovan je dva puta uspio da nadoknadi zaostatak od jednog gola, ali snage i sreće za više nije bilo.

Zarada Zrinjskog

Zrinjski je ove sezone od evropskih takmičenja zaradio skoro dva miliona evra.

Klub iz Bratislave osnovan je daleke 1919. godine. U svojoj dugoj istoriji osvajali su mnoge trofeje. Osam puta su bili šampioni čehoslovačke lige te su pet puta osvojili kup ove bivše države. Što se tiče Slovačke lige nju su osvajali 16 puta dok su trofej Kupa Slovačke podigli 10 puta.

Najveći evropski uspjeh je osvajnje Kupa pobjednika kupova daleke 1969. godine kada su u finalu savladali Barselonu sa 3:2, što je bilo prvi put da jedan tim iz "istočnog bloka" osvojio ovo takmičenje.

Inače, ovo neće biti prvo evropski duel između Zrinjskog i Slovana. U sezoni 2009/10 "plemići" su kao šampioni BiH krenuli od drugog pretkola Lige šampiona gdje ih je čekao upravo ovaj slovački klub. 

Mostarski tim je tad sa klupe predvodio Dragan Jović,  a prvu utakmicu u Mostaru Zrinjski je dobio sa 1:0. Strijelac pobjedničkog gola bio je Krešimir Kordić. Ipak, u revanš u Bratislavi "plemići" su poraženi sa visokih 4:0 čime je njihova evropska avantura završena.

Naredne sezone Slovan je u trećem pretkolu Lige Evrope izbacio i Crvenu zvezdu da bi u plej-ofu ovog takmičenja bio zaustavljen od Štutgarta.

I prošle sezone slovački tim je zaustavljen od Olimpijakosa u plej-ofu Lige Evrope pa ja takmičenje nastavio u grupnoj fazi Konferencijske lige gdje su zauzeli treće mjesto iza Kopenhagena i PAOK-a, a ispred Linkoln red impsa.

Inače. fudbaleri Zrinjskog su se odmah sinoć vratili u Mostar gdje su im najvatreniji navijači priredili fenomenalan doček. Pogledajte kako je to izgledalo.

Doček fudbalera Zrinjskog nakon utakmice protiv Tobola
Izvor: YOUTUBE/HŠK Zrinjski Mostar

Prva utakmica između Zrinjskog i Slovana je na rasporedu sljedećeg četvrtka (18.08) dok će revanš biti odigran sedam danas kasnije u Slovačkoj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC