• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jakirović očekuje otvoren Zrinjski u Kazahstanu: Ne idemo da branimo gol, nego da postignemo još koji

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedini bh. predstavnik u Evropu u četvrtak gostuje Tobolu (16 časova), gdje će pokušati da odbrani gol prednosti iz prvog susreta u Mostaru i plasira se u narednu rundu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

 Sergej Jakirović Izvor: YouTube/HŠK Zrinjski/Screenshot

Prvi dio posla u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu Zrinjski je odradio pred svojim navijačima, slavio protiv Tobola 1:0 golom Nike Jankovića, a u četvrtak od 16 časova (20 časova po kazahstanskom vremenu) odigraće revanš, u kojem će tražiti pozitivan rezultat kako bi izborio plasman u plej-of.

Tri uzastopne pobjede (Tirana, Leotar, Tobol) vratili su pozitivno raspoloženje na stadion "Pod Bijelim brijegom" nakon eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno prvenstvenog poraza od Željezničara, pa Sergej Jakirović i njegovi izabranici s nestrpljenjem očekuju revanš protiv Tobola.

Možda će vas zanimati

"Očekujem tešku utakmicu i agresivnog domaćina. Vjerovatno će od prve sekunde krenuti po pogodak, a mi moramo odgovoriti na isti način. Moramo biti čvrsti kao u prvoj utakmici i pokazati gard koji smo pokazivali i u Kišinjevu i u Tirani. Idemo ne da se odbranimo, nego da postignemo pogodak i prođemo dalje", poručio je Jakirović.

Šampion BiH neće biti kompletan u ovom meču. Nedostaju Ćorluka, Memija i Mandić, ali stratega "plemića" ova situacija ne brine. Kako kaže, zamjene su spremne i ne sumnja da će dati sve od sebe da nadomjeste pomenutu trojku.

"Imamo poteškoće na oba boka. I Ćorluka i Memija su naši standardni igrači, koji su participirali sve ove utakmice i tu ćemo morati naći rješenje kako bismo bili stabilni. Imamo dva plana, a u četvrtak ćemo odlučiti koji ćemo koristiti. Ne sumnjam da će igrači koji dobiju priliku biti dobri isto kao i oni koji nedostaju", istakao je trener bh. šampiona.

OLIMPIJAKOS/SLOVAN

Ukoliko uspije da eliminiše Tobol, Zrinjski u narednoj fazi čeka poraženi iz duela Olimpijakosa i Slovana. U prvom meču u Pireju nije bilo pobjednika (1:1), a revanš u Bratislavi takođe je na programu u četvrtak.
"Kako čitam po medijima, Olimpijakos je već prošao", kroz smijeh kaže Jakirović. "Ali rezultat prve utakmice bio je 1:1, pa su svi iznenađeni. Nema tu razlika, to je sve u deset deka, što se kaže. Olimpijakos po istoriji i po svemu ostalom je ogroman klub, sa vojskom navijača. Igrao sam sa Spartakom iz Trnave, pa znam šta Slovacima znači puno navijača. Tu je gazda i koji ulaže mnogo u ekipu. Ne priželjkujem ništa. Želim samo da mi prođemo i onda ćemo se okrenuti sljedećem protivniku, kao što smo do sada radili. Bilo šta hipotetski pričati, ne bi bilo ozbiljno."

Tobol je duel u Mostaru počeo sa trojicom u defanzivi, da bi nakon primljenog gola promijenio formaciju i zaigrao onako kako većinom igra.

"Tek kad su primili gol, okrenuli su se svojoj standardnoj formaciji 4-3-3, tako da očekujem da će u revanšu od početka igrati tako. Vraća im se Kairov, koji je baš, baš dobar igrač. Zajedno sa Tošićem i Žarinbetovim, to je trojac koji napada po desnoj strani i moraćemo biti maksimalno koncentrisani da to zatvorimo", zaključio je Jakirović, naglasivši od koga prijeti najveća opasnost po gol Mostaraca.

Belgijanac Nejtan Verbomen sudiće revanš duel kvalifikacija za Konferencijsku ligu između Tobola i Zrinjskog na Centralnom stadionu u Kostanaju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC