• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog poslije pobjede nad Tobolom: Nagrađeni smo za hrabrost, dugo nisam vidio gol iz kornera!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sergej Jakirović, šef struke Zrinjskog, bio je zadovoljan igrom i pobjedom svog tima protiv Tobola u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija Konferencijske lige.

 Zrinjski - Tobol 1:0, izjava Sergej Jakirović Izvor: Anadolija/Željko Miličević

"Plemići" su sinoć na stadionu "Pod Bijelim brijegom" savladali prvaka Kazahstana majstorskim golom Nike Jankovića iz kornera u 76. minutu, iako su u tom trenutku igrali sa igračem manje nakon što je početkom drugog dijela isključen Josip Ćorluka.

"Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, bili smo hrabri i odvažni, tražili smo gol cijelo vrijeme i žao mi je što nismo uspjeli da povedemo u prvom poluvremenu. Stvorili smo nekoliko dobrih šansi, njima nismo ništa dozvoljavali. Doduše, imali su prečku nakon kiksa (Hrvoja) Barišića i nismo bili kažnjeni. Drugo poluvrijeme smo dobro otvorili i malo nas je onda presjekao crveni karton, što je normalno. Presložili smo se, ubacili tri svježa igrača, koji su odigrali dobro i onda nas je nagradio taj gol Nike Jankovića. Fantastičan pogodak iz kornera, nisam to dugo vidio", rekao je Jakirović na konferenciji za štampu.

Prema njegovim riječima, prednost oko prolaska u plej-of je sada na strani mostarske ekipe.

"Čeka nas revanš, isto zahtjevan i težak, nadam se da ćemo iskoristiti ovaj rezultat i proći u narednu rundu. Pripremićemo se, a sigurno smo bliže prolasku. Imamo prednost i nadam se da ćemo je sačuvati iako smo svjesni da u Kazahstanu moramo dati gol. Karakter ove ekipe nikad nije bio upitan, s obzirom da smo igrali od 55. minuta sa igračem manje".

Osvrnuo se i na partiju srpskog internacionalca Zorana "Bambija" Tošića, koji nije mnogo pokazao u Mostaru.

"Dobro smo ga zaustavili, svjestan sam da je svaki njegov potez opasan, teško mu je uzeti loptu. Uspjeli smo sada, a nadam se da će tako biti i u revanšu".

Jakirović nije zamjerio Ćorluki na crvenom kartonu, već je istakao da je možda i sam djelimično odgovoran za isključenje.

"Njemu je sigurno najteže što je tako ispalo. U pitanju je stvarno jedan dobar dečko, karakteran koji uvijek daje sve od sebe. To je sport, greške se događaju i nadam se da će iz ovoga da izvuče pouke. Možda sam i ja pogriješio što ga nisam izvadio iz igre nakon prvog žutog kartona", podvukao je trener šampiona Bosne i Hercegovine.

Revanš utakmica na rasporedu je narednog četvrtka, a u slučaju prolaska, Zrinjski će se sastati sa poraženim iz duela između Olimpijakosa i Slovana iz Bratislave. Slovački tim je sinoć remizirao u Atini rezultatom 1:1.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC