• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog pred Tobol: "Namazani" su, ali nadam se dobroj energiji i povoljnom rezultatu pred revanš

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedini preostali bh. predstavnik u Evropi će u četvrtak na stadionu "Pod Bijelim brijegom" igrati prvi meč trećeg kola kvalifikacija protiv kazahstanskog Tobola (21 čas).

 Sergej Jakirović Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Zrinjski nije uspio napraviti iskorak u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je u pohodu ka grupnoj fazi Konferencijske lige preskočio prvu prepreku (Tiranu), a sada ga očekuje novi izazov - Tobol.

Aktuelni šampion Kazahstana stiže u četvrtak u Mostar, gdje će na stadionu "Pod Bijelim brijegom" od 21 čas odmjeriti snage sa jedinim preostalim bh. predstavnikom na međunarodnoj sceni.

Možda će vas zanimati

Trener "plemića" Sergej Jakirović može biti zadovoljan prikazanim proteklog vikenda, kada je Zrinjski savladao Leotar 4:1, te tako napravio dobru uvertiru pred peti ovosezonski meč u Evropi.

"Toboj je ekipa koja u svojim redovima ima devet reprezentativaca Kazahstana, četiri-pet igrača i trenera sa našeg govornog područja. Gledali smo njihove mečeve protiv Linkolna i Ferencvaroša i drugačije igraju nego Šerif i Tirana. Opasni su, 'namazani' i imaju par automatizama na koje ćemo morati obratiti pažnju. Nadam se da ćemo imati dobru energiju i iskoristiti iskustvo četiri prethodne utakmice u Evropi. Već sada smo se prilagodili i vjerujem da ćemo se dobro prezentovati i doći do prednosti pred revanš", poručio je Jakirović.

Sigurno nama najzanimljivije ime iz Tobola je Zoran Tošić, nekadašnji reprezentativac Srbije, ali tu je još nekoliko igrača iz bivše Jugoslavije (Žarko Tomašević, Dušan Jovanić, Miljan Vukadinović i Aleksa Amanović), kao i trener Milan Milanović.

"Slični su nama. Imaju zadnjeg veznog koji je prošao školu Vojvodine, Tošića koji je bio u Mančester junajtedu i preko njega ide dosta akcija. Ljevak je, ima dobar šut i prekid, lijevi krilni takođe, Vukadinović, Tomašević štoper i vidi se da imaju našeg štiha", dodao je Jakirović.

Igor Savić bio je tragičar u dvoboju sa Šerifom, jer je postigao autogol, a ovaj pogodak bio je jedini u dva susreta. Vezista Zrinjskog uvjeren je da će protiv Tobola biti bolje, te da će uz podršku navijači Mostarci stići do željenog rezultata.

"Uz podršku naše publike, nadamo se da ćemo ostvariti pobjedu, tj. pozitivan rezultat pred gostovanje u Kazahstanu. Zahvalio bih se navijačima što nas podržavaju, kako na domaćim utakmicama, tako i na gostovanjima. Sigurno da su nam 'Ultrasi' velika podrška i nadam se da će i u četvrtak doći u velikom broju", poručio je Savić, te pozvao navijače da ispune stadion u Mostaru i budu vjetar u leđa fudbalerima šampiona BiH.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC