• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznato koliko su zaradili bh. klubovi od evropskih takmičenja: Borac dobio najmanje

Autor Haris Krhalić

Evo koliko su zaradili naši klubovi u Evropi.

 Koliko su zaradili bh klubovi u Evropi Izvor: Anadolija/Željko Milićević

Nakon sinoćnjih utakmica Konferencijske lige, Bosna i Hercegovina je ostala samo sa jednim predstavnikom u Evropi. Ekipa Veleža je, pomalo neočekivano, eliminisana od Hamrun Spartansa sa Malte dok je Tuzla siti sa ukupinih 5:0 poražena od holadnskog AZ Alkmara. 

Jedini predstavnik naše države u Evropi u narednoj fazi takmičenja biće mostarski Zrinjski koji je sa ukupnih 4:2 eliminisao Tiranu i zakazao dvomeč protiv kazahstanskog Tobola. Osim što su osigurali još dvije evropske utakmice, "plemići" su zaradili i pozamašnu svotu novca. 

Mostarski klub od nastupa u evropskim takmičenjima do sada je zaradio 1,1 milion evra. Kao šampion BiH nagrađen je sa 260.000 evra te sa 100.000 evra za nastup u prvom pretkolu Lige šampiona. U slučaju da "plemići" osiguraju plasman u grupu fazu Konferencijske lige zaradiće još 1,8 miliona evra što je ukupno 2,9 miliona evra. Svaka pobjeda u grupnoj fazi donosi dodatnih 550.000 dok remi "vrijedi" 166.000 evra.

Tuzla siti je, kao što smo već rekli, teškim porazom završila svoj debitanski nastup u Evropi, ali su i oni pristojno zaradili. Budžet tima iz Simin Hana veći je za 550.000 hiljada evra.

Velež je iz dvomeča sa Hamrunom izašao sa dva primljena gola, ali i sa 450.000 hiljada evra zarađenih u Evropi ove sezone.

Najmanje novca zaradio je banjalučki Borac koji se od Evrope oprostio već u prvom pretkolu kada je eliminisan od B36 Toršavna, a za dvije odigrane utakmice zaradili su 250.000 evra.

Podsjećamo, kvalifikacije za Konferencijsku ligu se nastavalju naredne sedmice, a Zrinjski 4. augusta na svom terenu dočekuje pomenuti Tobol.

U slučaju prolaska u plej-of, Zrinjski je saznao potencijalne protivnike. Ako prođu Tobol, u plej-of rundi za plasman u grupnu fazu igrao bi s poraženim u Evrospkoj ligi iz jednog od mečeva:

Malme - Didelanž

Šemrok- Škupi

Linfild - Cirih

Olmpijakos - Slovan Bratislava

Maribor - HJK Helsinki.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Nisu pokazali ništa,nisu trebali ni to dobiti

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC