• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su prvi meč četvrtog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i na svom terenu će morati da nadoknade zaostatak.

 Crvena zvezda Makabi Liga šampiona Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su prvi poraz u tekućoj sezoni, pošto ih je Makabi iz Haife savladao (3:2) u Izraelu. Revanš susrfet igra se u Beogradu narednog utorka, a crveno-bijeli će pred punim stadionom imati priliku da se izbore za plasman u Ligu šampiona.

Do tada, Zvezda će morati da analizira večerašnji meč. I pored aktivnog rezultata srpski šampion večeras je "škripao" u dobrom dijelu meča, što je Makabi iz Haife mogao i mnogo ozbiljnije da kazni. Vidjelo se već u uvodnim minutima meča da startna postava Zvezde nije koncipirana da se suoči sa tempom koji je izraelski šampion zadao.

Nekoliko puta je Makabi silovito trčao u leđa defanzivaca Zvezde, a nakon nekoliko poluprilika domaćin je u 18. minutu zatresao mrežu. Pijero je iskoristio veliku grešku u odbrani i loptu sa samo nekoliko metara spakovao u gol gostiju. Prije toga je Haziza "nizao" igrače na desnom boku, a Borjan nije intervenisao najbolje što je mogao.

Tada je Stankoviću postalo jasno da mora da pravi promjene. Nije još bilo vrijeme za izmjene, pa je startnih 11 igrača morao drugačije da se rasporedi na terenu. Mirko Ivanić "spušten" je u vezni red da bi se popunila rupa i to je ubrzo počelo da daje rezultate. Širina koju su dobili Katai i Bukari opustila je cijeli tim, a dva brza napada u samo 13 minuta razmaka donijeli su preokret. Prvo je Katai pogodio Pešića koji je skrenuo loptu u gol, a zatim je Kanga matirao golmana Koena nakon dodavanja Bukarija.

Taj period igre donio je Zvezdi još dvije velike šanse - priliku Bukarija koja je vjerovatno najbolja na meču od onih koje nisu postale pogodak i pokušaj Pešića kada je golman Koen zaustavio njegov udarac. Ipak, crveno-bijeli su otišli na odmor sa golom prednosti i u tim trenucima djelovalo je da su iskustvom uspjeli da se izdignu iz vode koja je u jednjom trenutku "punila čamac" na otvorenom moru.

Već u prvim minutima nastavka postalo je jasno da to nije slučaj. Zvezda je pokušala Srnićem da dobije čvrstinu na sredini terena, a nakon Kataijevog izlaska dogodio se peh sa povredom Bukarija. Pravih zamjena u ofanzivnom dijelu tima nije bilo, a pokvarenu koncepciju tima u roku od deset minuta iskoristio je Makabi.

Pijero je pogodio u 51. minutu, a Tajron Šeri u 61. minutu meča u Haifi. bio je to gol za konačnih 3:2 - rezultat koji Zvezda nije mogla da nadoknadi do kraja meča. U finišu susreta vidjeli smo nekoliko poluprilika za crveno-bijele, ali srpski šampion nije bio dovoljno blizu izjednačenja.

Priliku da nadoknadi rezultat iz Haife imaće sljedećeg utorka u Beogradu.

22:51

KRAJ - 3:2!

Crvena zvezda je poražena u Izraelu, pa će u Beogradu morati da juri zaostatak iz prvog meča. Iako su crveno-beli na poluvremenu imali prednost, dva brza gola Makabija u nastavku meča "okrenuli" su situaciju na terenu, a ekipa Dejana Stankovića nije imala sange za novo izjednačenje.

Revanš meč u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se narednog utorka na stadionu "Rajko Mitić".

22:46

90. minut - Planić!

Kiksnuo je srpski štoper u samom finišu meča, ali ofanzivci Crvene zvezde nisu uspeli da iskoriste grešku. Ostaje 3:2 u Haifi, a počinje nadoknada vremena.

22:41

Golovi Makabija!

Ovako je tim iz Haife stigao do preokreta već na početku drugog dela meča:

Prvo je pogodio Pijero, koji je večeras bio nerešiva enigma za defanzivce crveno-belih. Pogledajte njegov drugi gol:

Četvrti gol na meču.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

A zatim je Tjaron Šeri doneo potpuni preokret na meču u Haifi:

Peti gol na meču.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

22:38

81. minut - Malo vremena za Zvezdu!

Čini se da je Makabi rešio da u finišu meča sačeka napade srpskog šampiona, a Crvena zvezda u ovim trenucima ne uspeva da pronađe način na koji će ugroziti svog domaćina.

22:29

72. minut - Dvostruka izmena Zvezde!

Umesto Mirka Ivanića i Aleksandra Pešića na terenu su Seku Sanogo i El Fardu Ben. Crvena zvezda je sada defanzivnija nego na početku utakmicu.

Seku Sanogo.
Izvor: MN PRESS

22:17

61. minut - GOL, Makabi opet vodi!

Sjajan pogodak Tjarona Šerija. Pitanje je da li je Milan Borjan uopšte video ovu loptu kada je iskusni vezni fudbaler raspalio po njoj. Ofanzivni vezni koji po mišljenju mnogih važi za najboljeg igrača tima iz Izraela maestralno je pogodio i doneo novu prednost domaćoj ekipi.

22:17

60. minut - IZMENA!

Stefna Mitrović je u igri umesto Bukarija, koji se požalio na povredu i ostao da leži.

22:12

56. minut - IZMENA!

Prva promena u Crvenoj zvezdi. Aleksandar Katai izlazi iz igre, a na terenu je Slavoljub Srnić.

22:07

51. minut - GOL, Pijero!

Ponovo je snažni napadač Makabija zatresao mrežu Crvene zvezde. Fudbaler sa Haitija bio je meta centaršuta, dobio je u duelu Nemanju Milunovića, a zatim snažnu loptu samo skrenuo u gol Milana Borjana.

Idemo od početka, rezultat je 2:2!

22:03

BOMBA KANGE!

Pogledajte gol Gelora Kange u finišu prvog dela meča kojim je doneo prednost Crvenoj zvezdi!

Izvor: MN PRESS

22:01

46. minut - Nastavljen je meč u Haifi!

Fudbaleri Makabija kreću u napad, a tokom ostatka meča moraju da nadoknade zaostatak za Zvezdom ukoliko žele da budu u igri za grupnu fazu Lige šampiona.

22:00

Zvezdine šanse!

Mogla je Crvena zvezda da ima i ubedljiviju prednost na poluvremenu!

Najbolju priliku propustio je Osman Bukari koji je sa desetak metara prebacio gol:

Imao je veliku priliku krilni fudbaler.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

A mrežu je mogao da zatrese i Aleksandar Pešić koji nije iskoristio dobru poziciju:

Napadač Crvene zvezde nije realizovao priliku.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

21:55

Gol Zvezde za izjednačenje!

Aleksandar Katai je šutirao, a Aleksandar Pešić skrenuo loptu u gol. Pogledajte taj pogodak:

Drugi gol na meču.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

21:50

Gol Makabija!

Ovako je Pjero postigao gol za izraelskog šampiona:

Prvi gol na meču.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

21:46

POLUVREME - 1:2!

Crvena zvezda ima fantastičan rezultat nakon 45 minuta fudbala u Izraelu!

Iako je u uvodnim minutima odbrana srpskog šampiona patila i krvarila, iskustvo koje poseduju fudbaleri Zvezde moglo bi da prelomi utakmicu u Haifi. Ni primljen gol nije poremetio igrače Dejana Stankovića koji znaju po kakav rezultat su došli, pa su "srećan" pogodak Pešića i bomba Kange doneli ono što je šef stručnog štaba i očekivao pre odlaska na odmor.

21:40

40. minut - GOOOL, Kanga!

Fantastičan udarac Gelora Kange!

Uspeli su Pešić i Ivanić da ukradu loptu na sredini terena i povuku napad ka golu Makabija, a na drugoj stativi već je čekao Bukari. Sačekao je momak iz Gane da stigne Gabonac sa srpskim pasošem i odložio mu loptu, a Kanga je sa dvadesetak metara raspalio i pogodio gol domaćeg tima.

21:36

35. minut - Pešić!

Kombinovali su Osman Bukari i Aleksandar Pešić, a napadač Zvezde našao se sam ispred golmana Koena. Ipak, njegov udarac zaustavio je čuvar mreže Makabija iz Haife.

21:30

30. minut - Bukari!

Neverovatna prilika za Osmana Bukarija! Krilni fudbaler Crvene zvezde sačekao je na drugoj stativi centaršut Milana Rodića, a zatim neometan sa desetak metara loptu lansirao preko gola. Zvezda nije imala bolju priliku do sada, a tu možemo da uračunamo i postignut gol1

21:27

27. minut - GOOOL, Pešić!

Pogodak Crvene zvezde!

Šutirao je Aleksandar Katai sa više od dvadeset metara, a Aleksandar Pešić skrenuo loptu ka golu.

21:18

18. minut - GOL, Zvezda gubi!

Pjero je postigao pogodak za Makabi! Nakon napada po desnoj strani, čitava odbrana Crvene zvezde nije uspela da reaguje na najbolji način. Prvo je Haziza "promešao" odbranu, a zatim ni Borjan nije sjajno reagovao. Odbijenu loptu sačekao je snažni Pjero koji se izborio sa Erakovićem i loptu poslao u mrežu.

21:13

12. minut - Pešić!

Prva sjajna akcija Zvezde na večerašnjem meču! Kombinovali su po desnom boku Katai i Bukari, a ubačenu loptu u kaznenom prostoru dočekao je Pešić. Mnogo vremena bilo je potrebno napadaču iz Niša da se namesti i uputi udarac, a na kraju nije uspeo da pogodi gol Makabija.

21:09

8. minut - Tempo!

Makabi je preuzeo terensku inciijativu na početku susreta, već su domaći fudbaleri izveli i nekoliko kornera, a tempo u kojem se igra je neverovatan. Mnogo trčanja već na samom početku!

21:00

1. minut - Meč je počeo!

Crvena zvezda ima prvi napad na susretu u Haifi.

20:55

Zvezda sanja Ligu šampiona i TREĆI šešir!

Fudbaleri Crvene zvezde žele da se preko Makabija iz Haife domognu grupne faze Lige šampiona, a postoji šansa da se u tom takmičenju nađu u trećem šeširu pred izvlačenje grupa. Da bi se to desilo, potrebno je da na poslednjem stepeniku ispadnu tri ekipe - Benfika, Rendžers i Dinamo iz Zagreba.

Škotski tim sinoć je na svom terenu odigrao 2:2 protiv PSV Ajndhovena, Dinamo iz Zagreba poražen je od Bode/Glimta na gostovanju, dok se večeras igra prvi meč u okršaju Dinama iz Kijeva i Benfike. Crveno-beli će na tom susretu navijati za Ukrajince, koji će kao domaćini igrati u poljskom gradu Lođ.

20:50

ANKETA!

Šta očekujete od večerašnjeg meča Makabija i Crvene zvezde?

20:45

Problem sa kartonima!

Pošto je u oba meča protiv Pjunika dobio javnu opomenu, Aleksandar Dragović večeras mora da se pazi. Ukoliko bi najiskusniji pdefanzivac Crvene zvezde dobio još jedan žuti karton, on bi prospustio revanš protiv Makabija u Beogradu. To bi bio ogroman hendikep za crveno-bele, pa večeras reprezentativac Austrije mora da bude posebno oprezan!

Izvor: MN PRESS

20:30

Pešić je pecnuo Izraelce!

Napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić bio je na konferenciji pred meč, gde je pričao o svojoj golgeterskoj formi protiv Makabija iz Haife, a jutros je pecnuo izraelskog šampiona. Golgeter crveno-belih istakao je da postoji bolji Makabi!

Izvor: MN PRESS

20:20

Kako je Baher najavio meč?

Pročitajte sve što je pred meč u Haifi rekao Bakar Baher, trener Makabija iz Haife.

20:10

Kako je Stanković najavio meč?

Pročitajte sve što je pred meč u Haifi rekao Dejan Stanković, trener Crvene zvezde.

20:00

Svlačionica!

Ovako izgleda gostujuća svlačionica na stadionu koji će večeras biti Zvezdin domaćin. Kao što se može videti na snimku, srpski šampion će igrati u plavim dresovima.

19:55

Zvezda je zbunjena!

Zvanični profil Makabija iz Haife predstavio je startnu postavu svog tima na pismu koje se koristi u Izraelu, a administratoru Zvezdinog Tviter naloga ništa nije jasno!

19:45

Rezervisti!

Makabi Haifa: Fuš, Mišpati, Acili, Čibota, Menačem, Rukavitsa, Arad, Abu Fani, Dahan, Levi, Elijahu, Geršon

Crvena zvezda: Popović, Vasiljević, Motika, Nikolić, Ben, Sanogo, Stanković, Leković, Srnić, Gobeljić, Mitrović, Ohi

Izvor: MN PRESS

19:35

STARTNE POSTAVE!

Makabi Haifa: Koen - Sandgren, Planić, Goldberg, Kornu - Mohamed, Lavi - Haziza, Šeri, David - Pjero

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Kanga, Kangva, Ivanić, Katai, Bukari - Pešić

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

19:25

Zvezda u novim dresovima!

Fudbaleri Crvene zvezde večeras će po prvi put u sezoni 2022/23 igrati u trećoj garnituri, dresu koji je gotovo potpuno plav. Pogledajte kako on izgleda:

19:15

Sudijska ekipa!

Na centru terena u Haifi biće iskusni španski sudija, a i svi njegovi pomoćnici večeras dolaze iz te zemlje.

Glavni arbitar meča između Makabija i Crvene zvezde je Karlos del Sero Grande, linijske sudije biće Pau Sebrijan Devis i Dijego Barbero, dok je četvrti sudija Sezar Soto Grado. U VAR sobi Huan Martinez Munuera i Rikardo de Burgos.

19:05

Večerašnji mečevi!

U kvalifikacijama za Ligu šampiona, večeras se igraju tri utakmice.

  • Karabag - Viktorija Plzen
  • Dinamo Kijev - Benfika
  • Makabi Haifa - Crvena zvezda
19:00

Sve što treba da znate o meču!

Ovo je najbolji vodič za utakmicu koju će Crvena zvezda i Makabi iz Haife odigrati večeras!

Izvor: MN PRESS

18:55

Očekivani sastav!

Trebalo bi da Crvena zvezda u Haifi zaigra u istom sastavu kao i na prvom evropskom meču ove sezone, protiv Pjunika u Beogradu. Dejan Stanković neće kalkulisati protiv Makabija i na teren će poslati najbolji tim u ovom trenutku!

Izvor: MONDO/MN Press

18:45

Dobro veče!

Fudbaleri Crvene zvezde u Haifi od 21:00 igraju protiv Makabija prvi meč plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona. Crveno-beli u ovaj dvomeč ulaze kao favoriti, a pred revanš u Beogradu narednog utorka potreban im je što bolji rezultat sa gostovanja.

Ostanite u MONDO i pratite tekstualni prenos.

UKRATKO

  • Makabi Haifa - Crvena zvezda 3:2
  • Zvezda u Beogradu napada Ligu šampiona
  • Revanš je u utorak
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije