• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan dovodi reprezentativca BIH! Terzić išao po njega u Sarajevo, a sad dolazi kod Petrića!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novo pojačanje Partizana, a prvo od dolaska Gordana Petrića na mjesto trenera, trebalo bi da postane reprezentativac Bosne i Hercegovine Gojko Cimirot.

 Gojko Cimirot ide u Partizan Izvor: Profimedia/MN Press

Otkako je Gordan Petrić stigao na mjesto trenera Partizana, jednu stvar nije skrivao - njegovom timu potrebna su dvojica centralnih vezista kako bi se nadomjestili odlasci brojnih igrača sa te pozicije.

A izgleda da će uprava kluba iz Humske i načiniti prvi korak ka tome, pošto bi u Partizan trebalo da stigne reprezentativac Bosne i Hercegovine Gojko Cimirot (29), saznaje "Telegraf"!

Prvotimac Standarda iz Liježa i momak iz Trebinja trebalo bi da uskoro postane igrač Partizana, ukoliko u finišu pregovora sve prođe kako treba. Kako se navodi, Partizan aktivno radi na dovođenju Cimirota, momka koji je ponikao u Leotaru, a kasnije igrao i za Sarajevo i PAOK iz Soluna. U svemu tome pomaže i Miroslav Stević, nekadašnji igrač Partizana i Borusije iz Dortmunda.

Partizanu pomažu još dvije činjenice u ovom poslu - ta da nove gazde Standarda imaju želju da se riješe iskusnijih igrača i okrenu se mlađima, kao i činjenica da Cimirot posjeduje i srpski pasoš.

Cimirot će krajem godine proslaviti 30. rođendan, igra na mjestu zadnjeg veznog, a dobro se snalazi i nešto ofanzivnije na centralnom mjestu sredine terena. Ugovor sa Standardom ima do ljeta 2023. godine, a za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je upisao 36 nastupa.

Inače, za Cimirota je 2015. godine bila zainteresovana i Crvena zvezda. Tada je centralni vezista bio igrač Sarajeva, a čak je i generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić išao u glavni grad BiH da obezbijedi pojačanje. Prema nekim informacijama, Zvezda je tada nudila 600.000 evra i 20% od naredne prodaje, ali je Sarajevo odbilo ponudu.

Cimirota su procjenjivali na najmanje 1.000.000 evra, a na kraju je momak iz Trebinja završio u Solunu, pošto je PAOK za njega platio 1.300.000 evra. Sada je blizu da obuče dres Partizana i postane važan dio tima na sredini terena, gdje su crno-bijeli ove sezone imali najviše problema.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC