• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Semir Bukvić junak Slobode! Golman Tuzlaka odbranio penal Sarajevu u 90+5 za bod na "Bilinom polju"!

Autor Dragan Šutvić

Sloboda je osvojila veliki bod u duelu sa Sarajevom, koje je produžilo rezultatsku krizu.

 sarajevo sloboda  Izvor: Muhamed Tunović/Oslobođenje

Šesto kolo m:tel Premijer lige BiH, derbijem na "Bilinom polju", otvorili su Sarajevo i Sloboda, koja je kući odnijela veliki bod!

SARAJEVO – SLOBODA 1:1 (0:1)
/Mulahusejnović 51 - Komazec 16/

Možda će vas zanimati

Tim Feđe Dudića, koji je u rezultatskoj krizi obzirom da je u posljednja dva kola uknjižio isto toliko poraza (Tuzla siti 1:5, Igman 2:0), krenuo je svim silama od prvog minuta ka golu Tuzlaka, sa željom da što je moguće prije stigne do vođstva.

Već u prva tri minuta bordo tim nije iskoristio šanse u kojima su se našli Ivan Ikić i Asmir Suljić, a kada je djelovalo da pogodak "visi u vazduhu", Nikola Komazec je šokirao domaće.

Bivši napadač Sarajeva krunisao je kontranapad koji je pokrenuo Adam Vošnjak. Saša Maksimović je propustio loptu do veteran iz Vrbasa, koji je silovito šutirao iskosa sa lijeve strane i "pocijepao" mrežu Sarajeva, protiv kojeg ipak nije slavio pogodak.

Komazec je, inače, dres Sarajeva nosio u sezoni 2013-14 i na 19 utakmica u svim takmičenjima postigao 14 golova, te je svim pristalicama bordo kluba ostao u lijepom sjećanju.

Sjajnu šansu za egal Sarajevo, koje je na odmor ispraćeno zvižducima, nije iskoristilo 15 minuta prije kraja prvog dijela igre.

Semir Bukvić je odbranio udarac Dala Varešanovića, potom je defanzivac Tuzlaka Kenin Devedžić blokirao šut Nardina Mulahusejnovića, da bi u nastavku akcije Ivan Ikić uzdrmao prečku gostujućeg gola.

Poslije šest minuta u drugom dijelu, sarajevski tim je stigao do željenog izjednačenja.

Dudićeva ekipa je "plela mrežu" ispred gola Semira Bukvića, tražila put do gola, a onda je Asmir Suljić proigrao Nardina Mulahusejnovića koji se namjestio na udarac sa ivice šesnaesterca, primoravši "jedinicu" Tuzlaka na kapitulaciju.

Najvećim dijelom preostalog vremena, odnosno 40-ak minuta, igralo se najviše pred golom gostiju.

Na "sve načine" je Sarajevo pokušavalo da poentira i na kraju stigne do trijumfa kojim bi se vratio na pobjednički kolosijek pred vječiti derbi na Grbavici sljedećeg vikenda.

U čak četiri navrata su domaći od sudije Antonija Bandića tražili da dosudi jedanaesterac, ali se arbitar iz Gruda nijednom nije oglasio - sve do petog minuta nadoknade, kada je pokazao na bijelu tačku.

Pred golom Slobode fauliran je Mersudin Ahmetović, odgovornost je preuzeo Rifet Kapić, čiji udarac je odbranio Semir Bukvić i odveo Slobodu do boda u ovom duelu.

Inače, kraj meča pored terena nije dočekao trener gostujućeg tima Adnan Jahić, koji je isključen neposredno nakon tog jedanaesterca zbog prigovora.

SARAJEVO: Dizdarević, Muhammed, Đokanović, Drobarov, Tomašević, Čirjak, T. Ramić, Varešanović, Suljić, Ikić, Mulahusejnović. Trener: Feđa Dudić.

SLOBODA: Bukvić, Hadžibeganović, Devedžić, Jusić, Kapetanović, Osmić, Vošnjak, Delić, Mehmedović, Maksimović, Komazec. Trener: Adnan Jahić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 6. kolo

Petak:

Sarajevo – Sloboda 1:1 (0:1)
/Mulahusejnović 51 - Komazec 16/

Subota:

Borac – Željezničar (17.00)

Tuzla siti – Leotar (17.30)

Sloga Meridian – Široki Brijeg (19.00)

Nedjelja:

Posušje – Igman (17.30)

Odgođeno:

Velež – Zrinjski

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC