• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti kupio Halanda na rate: Prva uplata tek na kraju sezone

Autor Haris Krhalić

Isplivao je tajni dogovor Mančester sitija i Borusije Dortmund za transfer Erlinga Halanda.

 Siti kupio Halanda na rate Izvor: Profimedia

Mančester siti je doveo dugo čekanog Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund u ljetnjem prelaznom roku, a sjajni Norvežanin je već počeo da trese mreže u Premijer ligi, ali i da psuje pred TV kamerama.

"Građani" su sa njemačkim velikanim dogovorili transfer od 60.000.000 evra, ali sada su isplivale informacije koje ukazuju da Siti za taj posao nije dao - ni dinara!

Siti i Dortmund su uspješno skrivali tajnu, ali sada su stvari postale jasne. Tajni dogovor dva kluba isplivao je na vidjelo, i to iz Norveške, od strane fudbalskog kluba Brin, u kojem je Haland započeo karijeru.

Tom klubu pripadaju određeni procenti od velikog transfera, kao trening kompenzacija, ali oni su sada otkrili zbog čega nisu dobili nijedan evro za taj posao: Siti će Dortmundu prvu ratu za Holandov transfer platiti tek na ljeto 2023. godine, kada Norvežanin bude završio prvu sezonu na "Etihadu"!

Izvor: Profimedia

“Nismo primili nikakvu uplatu kada je prodat. Razlog za to je sporazum koji su sklopili Mančester siti i Borusija Dortmund. Prihode upisujemo na račun za ovu godinu, međutim, sredstva ćemo dobiti tek u julu iduće godine", otkrio je generalni direktor Brina Ejvind Sagen za "Dagbladet".

Norveški medij je potvrdio da će Siti plaćati Dortmundu tih 60.000.000 evra u četiri rate, praktično na odloženo plaćanje. Prvu će isplatiti 2023. pa na svakih godinu dana do 2026. Jedino još uvijek nije poznato da li se radi o četiri rate od po 15.000.000 evra ili rate variraju.

Ono što je jasno je da Siti do sada za Holandov transfer nije platio ni evro, i ove sezone će pokrivati samo troškove njegove plate i ostalih ugovornih obaveza.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC