• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je do pobjede nad Radničkim iz Kragujevca stigao u 88. minutu.

 Partizan Radnički Superliga Srbije Izvor: TV Arena sport/screenshot

Fudbaleri Partizana daleko od toga da su blistali, ali su uspjeli da urade ono što su željeli - da zabilježe pobjedu. Ekipa Gordana Petrića je nakon mnogo muka i nedovoljno dobre igre pred golom Radničkog 1923 ipak uspjela da upiše nova tri boda, slično kao protiv Mladosti GAT u Novom Sadu prije nekoliko sedmica.

RADNIČKI 1923 - PARTIZAN 0:1 (0:0)
/Natho 88/

Partizan je bio daleko od nivoa koji se od crno-bijelih očekuje u Superligi. U prvom poluvremenu su domaći bili bolji, agresivniji i odlučniji. Ekipa Darka Milisavljevića je znala kako da pritisne crno-bijele, kako da stignu pred gol, iako nisu uspijevali da stvore neku od onih najizglednijih šansi. Zapravo, najbolju priliku u prvih 45 minuta, jednu od rijetkih, imao je Partizan preko Fusenija Dijabatea. Ipak, krilni fudbaler je šutirao izuzetno neprecizno.

U nastavku je Partizan nastavljao da se muči sa kreacijom. Nedostajao je jasan plan u napadu, Rikardo Gomeš nije uspijevao ni da pošteno zaprijeti, a kako je vrijeme odmicalo, tako je sve više ličilo na novi kiks Beograđana. Radnički je u nastavku odlučio da daleko više brani rezultat i usljed nedostatka jasne ideje gostiju, u tome su jako dobro i uspijevali.

No, poslije dosta nervoze i grešaka u igri, Partizan je uspio da na kraju postigne pogodak vrijedan tri boda. Centaršuta iz kornera sa desne strane je stigao do Siniše Saničanina, koji glavom skreće loptu na drugu stativu, a tamo Bibars Natho izbliza kažnjava samo sekund nepažnje Kragujevčana i tako upiše drugu uzastopnu superligašku pobjedu Partizana.

Sada crno-bijeli imaju sedam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a naredne srijede će svim silama pokušati da tu prednost dodatno smanje u direktnom okršaju u "večitom" derbiju. Za tako nešto, međutim, biće im neophodna daleko bolja igra od one prikazane na stadionu "Čika Dača".

18:59

OVAKO SADA IZGLEDA TABELA

Standings provided by SofaScore LiveScore

18:57

KRAJ! RADNIČKI 1923 - PARTIZAN 0:1!

Završena je utakmica u Kragujevcu, Partizan je uspeo da se spasi i stigne do tri vrlo vredna boda. Bibars Natho je bio spasilac u 88. minutu posle kornera i tako prekinuo mučenje tima Gordana Petrića koji uopšte nije delovao ni kvalitetno ni ubedljivo pred golom domaćih.

Sada će Partizan dočekati Crvenu zvezdu u "večitom" derbiju sa sedam bodova zaostatka i sa velikim imperativom pobede naredne srede.

18:52

GOOOOL, PARTIZAN VODI 1:0!

Bibars Natho je strelac posle kornera crno-belih! Mučio se Partizan ali uspeo da stigne do vrednog gola. Posle kornera je prvo Saničanin kačio loptu glavom, a Natho natrčava na drugoj stativi.

Izvor: MN PRESS

18:51

87' - MENIG U ODLIČNOJ ŠANSI!

Kvinsi Menig je odlično i snažno šutirao iskosa sa oko 10 metara, a Leković blokira udarac!

18:49

85' - FEJSA I ŠEHOVIĆ U FINIŠU

Partizan se muči, ne može da stvori šansu niti postigne gol, a u igru ulaze Ljubomir Fejsa i Zlatan Šehović. Novajlija Traore i kapiten Urošević napuštaju teren.

18:45

81' - ODMAH PRETI BAŽDAR

Mladi igrač Partizana samo što je ušao u igru, umalo da odmah postigne gol. Šutirao je lepo sa distance, išla je lopta u donji ugao gola Radničkog, ali Leković uspeva da dobro reaguje i izbije loptu u korner.

Ovo je verovatno i najbolja šansa Partizana u drugom poluvremenu.

18:44

80' - BAŽDAR NA TERENU

Menja Patrika Andradea mladi igrač Partizana.

18:43

79' - KAKVA ŠANSA ZA RADNIČKI!

Prošao je jedan igrač Radničkog maestralno iza Živkovića, ubacio loptu ka Maksimoviću na peterac, ali tamo reaguje Saničanin i izbija loptu preko svog gola u korner. Ovo je bilo jako opasno...

18:34

71' - PETRIĆ MENJA, ULAZI MENIG

Fuseni Dijabate je izašao iz igre, Kvinsi Menig je na terenu.

Izvor: MN PRESS

18:28

64' - OPET FAUL JOVIĆA

Mladi igrač Partizana je izgleda dosta nervozan, jer je nedugo nakon dobijanja žutog kartona napravio još jedan bespotreban start na protivničkoj polovini. Sudija Jovanović odmahuje, ali moraće Jović da se pripazi da ne dobije crveni karton do kraja susreta.

18:25

61' - ŽUTI KARTON ZA JOVIĆA

Nemanja Jović je zakasnio sa startom i dobija žuti karton samo 15 minuta od ulaska u igru.

Izvor: TV Arenasport

18:23

59' - NATHO PRAVO U GOLMANA!

Slobodan udarac je to bio za Partizan sa oko 18 metara sa leve strane, a udarac Bibarsa Natha išao je pravo u naručje golmana Lekovića. Nije bilo naročito opasno...

Izvor: MN PRESS

18:18

54' - JOŠ BEZ ŠANSI U NASTAVKU

Vidi se da su igrači Partizana krenuli malo živahnije u nastavku, sa više energije, ali još uvek im to nije donelo ništa naročito.

18:10

POČELO JE DRUGO POLUVREME

Crno-beli će morati bolje u nastavku...

Nemanja Jović je ušao u igru umesto Mihajla Petkovića.

Izvor: MN PRESS

17:54

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Radnički 1923 - Partizan 0:0 posle prvih 45 minuta.

Neće Gordan Petrić nimalo biti zadovoljan igrom svog tima u dosadašnjem delu meča, moraće dosta bolje ako žele i da sačuvaju svoju mrežu, ali i da stignu do pogotka. Čak osam šuteva igrača Radničkog, a samo četiri crno-belih. Ne baš previše interesantno poluvreme, a više se igralo pred golom Aleksandra Popovića.

Izvor: TV Arenasport screenshot

17:53

45+2' - PETKOVIĆ POKUŠAVA ZA PARTIZAN

Mladi Mihajlo Petković je bio u šansi u nadoknadi vremena prvog dela igre,posle duge lopte Uroševića je uspeo da se izbori za loptu, ali je potom pao. Sada se gleda VAR snimak da li je tu bilo penala, mladi igrač Partizana je bio između dva igrača. Ipak, iz VAR sobe potvrđuju da je sve bilo čisto.

17:51

45+1' - I OPET RADNIČKI POKUŠAVA!

Bila je velika gužva u šesnaestercu Partizana posle jedne duge lopte, neko je tamo uspeo da glavom ubaci loptu u peterac gostiju, ali nekako crno-beli uspevaju da izbiju loptu i otklone opasnost. Previše se igra pred golom Partizana za ono što bi njihovi navijači očekivali od ovog meča...

17:48

43' - POPOVIĆ BRANI, RADNIČKI NAPADA!

Dupli pas Stojiljkovića i Vidovića u šesnaestercu Partizana, a ovaj prvi potom šutira iskosa sa nekih sedam-osam metara, ali uspeva golman Popović da odbije udarac u korner.

Ređaju se sada već prilike Radničkog u Kragujevcu...

17:47

42' - IVANOVIĆ PRETI PARTIZANU

Korner sa leve strane je padao na peterac, a defanzivac Ivanović je ostao sam u skoku, ipak preko gola. Moglo je ovo da bude daleko opasnije po crno-bele, imajući u vidu da Saničanin nije uspeo da ga isprati u skoku, a Popović nije istrčao da izbije loptu.

17:43

38' - OPET NAPAD RADNIČKOG!

Miličić je uspeo da prevari dva igrača Partizana uz gol-aut liniju, a Jovanović šutira sa oko 10 metara ali je odmah bio blokiran od strane Vujačića. Na kraju samo korner za Radnički, posle kojeg nema opasnosti.

17:39

34' - VIDOSAVLJEVIĆ U ŠANSI!

Opasno je bilo pred golom Partizana. Tomić odlično gura loptu u prostor za napadača Vidosavljevića, ali igrač Radničkog 1923 ne uspeva da dobro reaguje u dobroj prilici. Imao je dva defanzivca crno-belih oko sebe i na kraju je bio vrlo lako izblokiran.

17:37

32' - SLAB ŠUT IGRAČA RADNIČKOG

Jovanović je na jedan centaršut sa desne strane reagovao glavom, ali malo je reći da tu nije bilo opasnosti po gol Partizana.

17:26

22' - ŠANSA ZA PARTIZAN!

Natho je izveo slobodan udarac sa velike distance, centirrao je, ali je lopta išla pravo u gol Radničkog, pa je golman Leković morao da reaguje. Nezgodna situacija za Kragujevčane, ali ostaje 0:0.

17:22

17' - DIJABATE NEPRECIZNO

Natho je majstorski izbacio Dijabatea u prostor, ovaj je izašao skoro pa jedan na jedan sa golmanom, ali je vrlo nepreciznog šutirao krilni fudbaler crno-belih.

Izvor: TV Arenasport screenshot

17:15

10' - RADNIČKI ŽIVAHAN

Nismo u prvih 10 minuta videli ništa naročito bitno ali očigledno je da igrači Radničkog žele da budu malo agresivniji, neko vreme su uspevali da kruže oko šesnaesterca Partizana. Ipak, do sada bez opasnosti pred golovima...

17:05

POČELA JE UTAKMICA!

Krećemo sa malim kašnjenjem u Kragujevcu!

17:03

MINUT ĆUTANJA U KRAGUJEVCU!

Očekivano, minut ćutanja pre početka utakmice zbog smrti legendarnog Milutina Šoškića, jednog od najvećih u istoriji FK Partizana.

Izvor: MN PRESS

16:35

IZMENE!

RADNIČKI 1923 /rezerve/: Raičević, Brnović, Krajišnik, Maksimović, Milisavljević, Pecelj, Tomović, Ubiparip, Varjačić, Vidović, Zorić.

PARTIZAN /rezerve/: M. Lukač, M. Ilić, S. Marković, K. Menig, Z. Šehović, S. Baždar, Lj. Fejsa, N. Terzić, K. Belić, N. Jović, V. Vlahović

16:09

OVO JE SASTAV PARTIZANA!

Novo pojačanje Partizana Hamidu Draore danas debituje za crno-bele! Od prvog minuta je u sastavu Gordana Petrića. Evo kako Partizan ide po tri boda u Kragujevcu:

PARTIZAN: Popović - Živković, Saničanin, Vujačić, Urošević - Traore, Andrade - Dijabate, Natho, Petković - Gomeš.

A evo i sastava domaćih:

RADNIČKI 1923: Leković - Ivanović, Cvetinović, Miličić - Vlajković, M. Vidović, Snić, Stojiljković, Tomić - Jovanović, Kovačević.

15:42

Jovanović sudi u Kragujevcu

Poznate su i sudije za meč u Kragujevcu. Glavni sudija je Srđan Jovanović, pomagaće mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, četvrti sudija je Pavle Tomić. U VAR sobi su Momčilo Marković i Bojan Banović.

Izvor: MN PRESS

15:23

Poznate su cene karata za derbi

Večiti derbi, 168. po redu igra se u sredu na stadionu u Humskoj (20 časova), a poznate su i cene karata za taj duel.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

15:00

Petrić najavio promene pred derbi

Trener Partizana Gordan Petrić najavio je da će biti promena u sastavu za meč sa Radničkim. Istakao je da to ne radi zbog predstojećeg derbija sa Crvenom zvezdom, već da bi odmorio umorne igrače.

"O Zvezdi razmišljam tek koliko je potrebno da bismo organizovali treninge. Neki igrači će odmarat, ali ne zbog Zvezde već zbog gustog rasporeda", jasan je Petrić.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

14:30

Poznata grupa u Ligi konferencija

Partizan je dobio grupu u Ligi konferencija. Igraće protiv Nice, Kelna i Slovacka u grupnoj fazi takmičenja.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

14:18

Partizan odradio posao na Malti

Partizan je obezbedio evropsku jesen. Na Malti nije odigrao preterano dobar meč, ali je i remi bio dovoljan za prolaz protiv Hamruna (3:3) u Ligi konferencija. Doneo je taj rezultat dodatni mir u klub i sigurno će uticati na samopouzdanje igrača.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

13:50

Dobro došli u MONDO live!

Partizan danas od 17 časova gostuje u Kragujevcu protiv Radničkog 1923, a ne treba podsećati koliko je važno za crno-bele da podignu formu uoči 168. "večitog" derbija koji ćemo gledati iduće srede u Humskoj. Crno-beli su pomalo umorni zbog obaveza u Evropi i puta sa Malte, pa ćemo videti da li će Gordan Petrić "promešati" sastav...

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč Radnički - Partizan iz minuta u minut.

UKRATKO

  • RADNIČKI 1923 - PARTIZAN 0:1
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije