• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo legendarni fudbaler Partizana: Crno-bijele napustio jedan od najboljih u istoriji fudbalskog kluba!

Autor Dragan Šutvić

Partizan je izgubio legendu, Milutina Šoškića!

 preminuo milutin šoškić Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Tužna vijest iz redova Partizana, preminuo je legendarni čuvar mreže Milutin Šoškić! Čuveni golman crno-bijelih umro je u 84. godini.

Dres Partizana nosio je između 1955. i 1966. godine, da bi golmansku karijeru završio u Kelnu za koji je branio narednih pet godina. Za reprezentaciju Jugoslavije branio je 50 puta.

Fudbalsku karijeru počeo je još kao dječak, a sa 11 godina bio u Crvenoj zvezdi. Nakon šest mjeseci preselio se u Partizan, čija je legenda postao i u kojem je proveo najveći dio svog života. Punih dvadesetak godina igračku karijeru je gradio u Partizanu, od pionirskog uzrasta pa sve do prvog tima sa kojim je igrao finale tadašnjeg Kupa evropskih šampiona.

Bio je čuvar mreže u najvećoj generaciji crno-bijelih, a 11. maja 1966. godine stajao je među stativa na među protiv Real Madrida. Crno-bijeli su taj susret izgubili (2:1) iako su vodili golom Vasovića, a generacija "Partizanovih beba" postala je kult stotinama hiljada navijača koji su se u narednim sezonama zaljubljivali u crno-bijele.

Kao reprezentativac Jugoslavije osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine, a istog ljeta i srebro na Evropskom prvenstvu. Bio je deo nacionalnog tima i na Mundijalu u Čileu 1962. godine, kada je reprzeentacija stigla do polufinala!

Nakon igračke karijere Šole ili "Majk", kako su ga povremeno zvali, bavio se trenerskim poslom. Vodio je OFK Beograd i Kikindu, bio pomoćni trener Partizana i godinama radio kao trener golmana u reprezentaciji SAD. Posljednjih godina se zbog krhog zdravlja rijetko pojavljivao u javnosti, ali je smogao snage da na vječni počinak isprati Dragoslava Šekularca, svog velikog prijatelja iz igračkih dana.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC