• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović opet "nije vidio loptu", šef podigao glas: Žrtvuj se, nije ovo Real Madrid!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Vinčenco Italijano vjeruje da Luka Jović može bolje i traži od njega da se žrtvuje kako bi Fiorentina imala koristi.

 Trener Fiorentine kritikuje Luku Jovića Izvor: Profimedia

Luka Jović je stigao ovog ljeta u Fiorentinu i tokom priprema je pokazao da bi mogao da bude ozbiljno pojačanje. Pogodio je odmah i na prvoj takmičarskoj utakmici sa Kremonezeom, međutim u naredne dvije jedva da se vidio na terenu...

Prvo je Srbin pobjesnio prethodnog vikenda protiv Empolija jer ga je trener Vinčenco Italijano zamijenio u završnici dok su imali igrača više, dok ništa bolju partiju Jović nije odigrao ni ove nedjelje kada je bio bez prave šanse u duelu sa Napolijem (0:0). Zbog toga su pale i prve kritike u javnosti.

"Jović mora da se 'restartuje' povodom svega što uključuju obaveze profesionalnog fudbalera - od njegovog fizičkog stanja do mentalnog", objasnio je trener Fiorentine nakon utakmice.

"Mora da razumije da više ne igra sa igračima svjetske klase i šampionima, da igra za Fiorentinu i da mora da se žrtvuje. Postoje trenuci kada je timu važno da im pomogne", naveo je Vinčenco Italijano koji evidentno želi od Jovića da se više uključi u utakmicu pošto je najčešće "izolovan" od svih dešavanja.

Izvor: Profimedia

Ne može da se kaže da je Jović fudbaler koji aktivno učestvuje u presingu, niti u građenju igre, ali upravo je Fiorentini to potrebno kako bi svi podigli kvalitet na viši nivo.

"Na treninzima vidimo naznake kvaliteta koje posjeduje, ali na njemu je da li će to pokazati u utakmici. Možda nije ubijeđen da može da bude izraziti centarfor, ali ja vjerujem u njega. Moramo da mu povećamo samopouzdanje i stvorimo mu prilike da postigne gol jer mu je potreban taj 'prekidač' koji pravi razliku. Kada to Jović uradi - siguran sam da ćemo od njega vidjeti velike stvari...", zaključio je trener Fiorentine.

Podsjetimo, Luka Jović je ovog ljeta stigao u Firencu bez obeštećenja, s tim da je Real Madrid ubacio klauzulu po kojoj će polovina zarađenog novca od transfera Srbina ići u njihovu kasu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC