• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiji malo falilo u borbi za Mundijal! Hrabre fudbalerke doživjele bolan poraz, a bile na korak do čuda!

Autor Dragan Šutvić

U jako važnom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, reprezentacija Srbije izgubila od Portugalki,

 srbija izgubila od portugala  Izvor: MN PRESS

Najbolja ženska reprezentacija Srbije poražena je u važnom meču kvalifikacija za plasman na prvenstvo svijeta od selekcije Portugala – 1:2 (1:2). U prelijepom ambijentu, pred ispunjenim tribinama stadiona u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, Portugal je bio srećniji i spretniji, Srbija je mogla mnogo više, ali nedostajalo je samo malo više koncentracije da bi se na kraju srpske djevojke radovale.

Možda će vas zanimati

Sve je za Srbiju počelo kao u najljepšim snovima. Igrao se šesti minut kada je Anđela Frajtović uputila udarac ka mreži Portugala, Tešeira je loše procijenila let lopte i ona je završila u mreži.

Velika radost na tribinama, gol koji podiže samopouzdanje, daje nadu da još jedan velikan, poslije Njemačke, može da osjeti gorčinu poraza u Staroj Pazovi. I bilo bi možda tako da je u situaciji koja je kasnije mnogo obećavala, duelu jedan na jedan Poljak – Tešeira, golman Portugala bila srećnija jer se rezultat ipak nije promijenio.

Utisak je da bi se gosti i pored velikog kvaliteta koji posjeduju, teško vratili iz dva gola minusa. A da imaju ozbiljan potencijal govori bespreijkorna tehnika, brzina. Ti „argumenti“ uticali da se u smiraj prvog dijela igre prvo rezultatski vrate u igru, a onda ostvare potpuni preokret. Loš tajming po izabranice selektora Predraga Grozdanovića koje su zaslužile ipak više u tih prvih 45 minuta igre.

U nastavku nije bilo promjene rezultata, Srbija je htjela više, uložile su djevojke veliki napor kako bi došle do, utisak je, zasluženog izjednačenja, ali sreća je bila na strani Portugala. Poslejdnji meč u kvalifikacijama Srbija igra protiv Izraela, 6. septembra.

  • STRIJELCI: 1:0 Frajtović 6, 1:1 Maržao 40, 1:2 Mazaret 45+2. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Sudija: L. Letovara (Finska).
  • SRBIJA: Kostić, Petrović (73. Matejić), Slović, Damjanović, Frajtović (82. Stupar), Stefanović, Pavlović (46. Blagojević), Filipović, Poljak, Damnjanović (60. Vlajnić), Mijatović (47. Ivanović). Selektor Predrag Grozdanović
  • PORTUGAL: Tešeira, Borges (90+3 Karpeta), Kosta, Gomeš, Maržao, Pinto, Norton, Fereira, Silva, Nazaret (83. Pires), Mendeš (61. Paketa). Selektor Francisko Neto

(FSS)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC