• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Znamo zašto smo ovdje!" Košarkaši Srbije poslali moćnu poruku sa Eurobasketa: Sremamo se za ono najvažnije!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Kalinić, Vasilije Micić i saigrači imali su poruku poslije trijumfa protiv Holandije na početku EP (100:76).

 košarkaši srbije poslije pobjede protiv holandije  Izvor: MN PRESS

/Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

Pobjeda se piše, utakmica se brzo zaboravlja. Srbija je u prvom meču na Eurobasketu ostvarila pobjedu protiv Holandije (100:76). Rezultatski ubjedljivo, mada po igri nije tako djelovalo. Posebno u određenim momentima, pa se uvukla nervoza u tim. Do te mjere da je Nikola Jokić zbog odluka sudija dobio i tehničku i tako prodrmao tim (56:51).

Poslije utakmice su izjave dali Nikola Kalinić, Vasilije Micić, Marko Jagodić-Kuridža i Dušan Ristić. Svi oni bili su zadovoljni zbog trijumfa i jasno su stavili do znanja da gledaju dugoročne ciljeve. Znaju da prvi duel nije izgledao perfektno, ali da će sve doći na svoje u nastavku šampionata.

"Pobjeda je najbitnija, upisali smo se trijumfom, svi igrači su postigli poene, pripremamo se polako za najvažnije mečeve, za osminu finala, četvrtfinale. Zato smo došli ovdje. Na kraju 24 poena razlike. Hvala publici na podršci, prate nas svuda, to nam znači. Nastavljamo dalje, pa do Berlina", rekao je Kalinić za RTS.

Potom je pred kamere javnog servisa stao Vasilije Micić. Srpski plejmejker bio je pokretačka snaga tima. Uz 15 poena imao je 12 asistencija, razigravao je saigrače i dao ogroman doprinos. Nije želio previše da priča o sebi, već je posebno pohvalio Nikolu Jokića (19, 6sk, 4as).

"Utakmica je bila interesantna za sve nas, igrali su svi, mnogi su debitanti što je veliko iskustvo za sve njih za naredne mečeve. Oni su se borili do kraja. Svako od nas ima veliku ulogu u timu i svi su sposobni da promijene utakmicu. Sve kreće od Jokića, ali svaki igrač doprinese odbranom ili nekim detaljima, tako se gradi timski duh. Igramo sljedeći meč sa Češkom, oni su izgubili od Poljske i imaće dodatni pritisak pred svojom publikom. Mi treba da se pripremimo za taj meč i fizički i mentalno", istakao je Micić o utakmici koja je na programu u subotu od 17.30 časova.

Unio je Marko Jagodić-Kuridža dodatnu čvrstinu u reket. Imao je četiri poena, pet skokova i nekoliko faulova koje nije dobio iako su bili očigledni. "Oni su pogodili dosta teških šuteva, šut im je stao u jednom momentu, mi smo se smirili malo u završnici. Već smo ovaj meč zaboravili, idemo dalje", kazao je Kuridža srpskim izvještačima u Češkoj.

Pogledajte

01:55
Dušan Ristić
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Usljed izostanka Nikole Milutinova, koji zbog viroze nije doputovao u Prag, šansu je dobio Dušan Ristić i iskoristio je na pravi način. Odigrao je 18 minuta i za to vrijeme upisao 11 poena i 6 skokova. Mučio se u prvom poluvremenu, ali je u drugom bio znatno bolji i uradio je odličan posao. Dao je i trojku za "stotku" i konačan rezultat (100:76).

"Čast mi je i privilegija što sam dio ovog tima, svaki minut koji provedem je veličanstven. Možda i nagrada za neke prethodne igre i 'prozore'. Igranje za reprezentaciju se ne dovodi u pitanje. Milutinov nije bio tu, dao sam sve od sebe kako se njegov izostanak ne bi primijetio, daću maksimum da pomognem timu. Što se trojke tiče bio je stvarno lijep momenat, ustali su ljudi na tribinama. Nadam se da ćemo navijače viđati i u nastavku takmičenja", zaključio je Ristić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC