• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

30 godina od osnivanja FSRS: Svečana akademija 16. septembra u Banjaluci!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Fudbal je život" – moto je svečane manifestacije koja će biti održana 16 septembra u Banjaluci povodom 30 godina krovne fudbalske organizacije Republike Srpske.

 Fudbalski savez RS 30 godina postojanja Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbalski savez Republike Srpske osnovan je na današnji dan 19192. godine, a tim povodom u ponedjeljak je održana sjednica Organizacionog odbora za proslavu 30. rođendana FSRS.

Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik FSRS Vico Zeljković najavljena je i svečana akademija koja će biti održana 16. septembra u Banjaluci.

"Danas je veliki dan za Fudbalski savez Republike Srpske i za sport u ovim našim krajevima. Sigurno da je iza nas 30 teških godina postojanja FSRS, sve je nastalo u ratnim vremenaima i zbog tog moramo da obratimo posebnu pažnju na današnji dan. Zakazali smo svečanu Akadamieju i iskoristićemo priliku da se zahvalimo nekim ljudima koji su zaslužni za postojanje Fudbalskog saveza Republike Srpske, ne smijemo zaboraviti ni one koji nažalost danas nisu sa nama", rekao je Zeljković i dodao:

"Moramo i da vidimo u kojem će pravcu FSRS da ide dalje. Fudbalski savez RS već je pokrenuo novu eru postojanja i ušao u niz infrastrukturnih projekata za dalji razvoj i napredak fudbala u RS. Sigurno ćemo nastaviti to da radimo uz pomoć institucija. Veliku podršku dao nam je srpski član Predsjedništva BIH g. Dodik kojem se zahvaljujem na svemu što je uradio za sport, tako i za fudbal, kao i ostalim institucijama. Nastavićemo da ulažemo u sport u RS i pokušati da dođemo do svih sredina kako bi infrastrukturno djelovali".

Izvor: MONDO

Današnjoj sjednici prisustvovali su brojne osobe iz fudbalskog života Republike Srpske, a među njima i prvi predsjednik FSRS, Branko Lazarević.

"Trideset godina u žiuvotu nije ni malo ni mnogo, ali drago mi je da sam sreo sa ljudima sa kojima smo započeli lijepu fudbalsku priču koja i dan danas traje. Malo je tu sjećanja, malo ima i tuge zbog onih koji nisu više sa nama, ali drago mi je što imamo ovakve nasljednike koji nastavljaju tu divnu priču. Neka samo tako nastave, fudbal je vječan. Što bi rekao Ljuba Tadić, 'nema velike ljubavi bez bola'. Tako je i u fudbalu, ko se u tome snađe on je vječan", rekao je Lazarević.

Jedan od osnivača FSRS prije 30 godina bio je i Tomo Marić, koji je istakao značaj fudbala u promociji Republike Srpske tokom ove tri decenije.

"Samo saznanje da ovaj praznik ima ime i prezime 'Fudbal je život' govori sa kojom ozbiljnošću se prilazi. Želimo da to uistinu bude manifestacija ljubavi, prosperiteta, napretka, uspješbnosti, pa i ljudske časti i dobrote. S obzirom šta je fubal u minulih 30 godina učinio za Republiku Srpsku on je po svemu i postao njeno svojevrsno, ne samo sportko, već opšte obilježje šireći tu poruku Republike Srpske po cijelom svijetu i zbog toga svega treba biti beskrajno zahvalan", poručio je Marić.

Svečana akademija povodom 30 godina FSRS pod nazvivom „Fudbal je život“ biće održana 16. septembra u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC