• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najpoznatiji srpski sudija ima novi posao! Stigla zvanična potvrda: Milorad Mažić će raditi u Rusiji!

Autor Haris Krhalić

Milorad Mažić dobio je posao u Rusiji.

 Milorad Mažić dobio posao u Rusiji Izvor: MN PRESS

Milorad Mažić (49) dobio je novi posao, radiće u Rusiji. Najpoznatiji srpski arbitar prihvatio je ponudu tamošnjeg fudbalskog saveza i biće član stručne sudijske komisije. Zvanična potvrda stigla je na sajtu spomenute institucije. Imaće potpuno novu ulogu.

Pored njega članovi komisije su još Sergej Zujev, Aleksandar Gvardis, Pavel Kamancev, Nikolaj Ivanov, Sergej Fursa, Nikolaj Levnjikov, Ravšan Irmatov i Eduard Mali. Tamošnji mediji iznijeli su niz pohvala na račun Mažića, naveli su da je bio jedan od najboljih sudija u Evropi, podsjetili su da je postao prvi stranac koji je poroglašen za najboljeg sudiju u Kini.

Završio je Mažić karijeru 2019. godine, sa bedžom FIFA sudio je od 2009. i bio je na dva Svjetska prvenstva (2014. i 2018. godine), kao i na Evropskom šampionatu 2016. godine. Dijelio je pravdu u finalu Lige šampiona 2018. godine između Real Madrida i Liverpula (3:1), kao i na Superkupu Evrpoe dvije godine ranije kada je Real bio bolji od Sevilje (3:2). Spekulisalo se da bi mogao da sudi i finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali je na kraju taj meč sudio Nelson Pitana.

Mažić je devet puta proglašavan za najboljeg sudiju u Srbiji, a poslije odlaska sa ovih prostora bio je u sudijskoj organizaciji Kipra. Sada će biti jedan od najvažnijih članova u sudijskoj komisiji Rusije. Ostaje da se vidi kako će se u tome snaći.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC