• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jedva čekamo da počne Mundijal!" Piksi uveličao jubilej FS RS, pa poručio: Život bez izazova nije život!

Autor Dragan Šutvić

Selektor "orlova" Dragan Stojković - Piksi bio je gost na svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja Fudbalskog saveza republike Srpske.

 vico, piksi Izvor: Mondo/Slaven Petković

Svečana akademija povodom trideset godina postojanja Fudbalskog saveza Republike Srpske održana je ovog petka u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, a jedan od gostiju bio je i legendarni fudbaler i sadašnji selektor Dragan Stojković – Piksi.

Pod njegovom komandom, "orlovi" su osvojili prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi za Mundijal 2022 u Kataru, do čijeg početka je ostalo još nešto više od dva mjeseca.

Možda će vas zanimati

U obraćanju medijima nakon svečane akademije, Piksi je prvo čestitao Fudbalskom savezu Republike Srpske na velikom jubileju.

"Ovo je samo jedno zagrijavanje, jedan početak pred ono što se očekuje. To je jedan naporan rad, da se u budućem periodu stvore još bolji uslovi za napredak svih segmenata. Želim Fudbalskom savez Republike Srpske svim srcem da nastavi sa uspješnim radom u tom budućem periodu. Prelijepo je biti ovdje, prelijepo je biti dio ove ceremonije, jednog prelijepog skupa, pogotovo kad ste među svojim ljudima, među ljudima koji vas vole, poštuju i podržavaju, upućuju podršku svakog dana. Dolazak u Banjaluku uvijek osjećam kao povratak kući", rekao je Stojković.

Naravno, neizostavna tema je i predstojeći Mundijal, koji za Srbiju počinje 24. novembra, utakmicom protiv Brazila.

Ima vremena za to, poručuje komandant srpske reprezentacije.

"Pred nama su još dvije utakmice u Ligi nacija i moramo da budemo fokusirani na ono što nas očekuje, a onda će biti vremena da se govori o Kataru i tom Svjetskom prvenstvu. U svakom slučaju, pred nama je veliki događaj, veliki izazov, ali vjerujem da će reprezentacija Srbije biti potpuno spremna za izazove koji je očekuju i to je ono najvažnije."

Stojković ne krije da vjera u dobre rezultate na predstojećoj planetarnoj smotri postoji.

"Vjerujem da postoji nešto što nas vodi i što vam određuje neki put. Da biste sve to zaslužili, morate da budete pošteni u tom radu i da budete, jednostavno, čiste savjesti. Kao što su kvalifikacije prošle besprijekorno, očekujem da tako bude i u budućem periodu. Izazovi su uvijek nešto što nas tjera, nešto što predstavlja problem koji treba riješiti, a svaki problem je rješiv. Mi treba samo da pronađemo ključ da taj problem riješimo. Život bez izazova nije život, jedva čekamo to Svjetsko prvenstvo i da istrčimo na teren", poručio je srpski selektor.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC