• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hit fotka iz 2014. godine - Piksi mu bio idol, a nije ga gledao: Obožavao selektora, sad će igrati za njega i Srbiju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dragan Stojković Piksi završio je karijeru prije nego što se Mitrović rodio, ali je ipak ima presudan uticaj na mladog fudbalera.

 Stefanu Mitroviću uzor Dragan Stojković Piksi Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Fudbalska reprezentacija Srbije dobija pojačanje, Dragan Stojković je na spisak za septembarske mečeve u Ligi nacija dopisao i ime Stefana Mitrovića (19), krilnog fudbalera Crvene zvezde. Ofanzivac koji je čak 17 godina živio u Kanadi prelomio je i izabrao Srbiju, a vjerovatno su ogromne zasluge za to pripale i samom Piksiju koji je bio uzor mladom fudbaleru.

Iako je Stefan Mitrović rođen kada je Dragan Stojković već završavao igračku karijeru, očigledno je Zvezdin fudbaler u dalekoj Kanadi odrastao slušajući priče o fudbalskom majstoru iz Niša. Piksi je godinama bio simbol Radničkog, Crvene zvezde, reprezentacije Jugoslavije i japanskog fudbala, pa je i mladi Mitrović u djetinjstvu naučio o kakvom se majsotru radi.

Njih dvojica će sada sarađivati u seniorskoj reprezentaciji Srbije, a zanimljivo je da je Stefan Mitrović prije čak devet godina okačio Piksijevu fotografiju na svoj fejsbuk nalog. Mladi fudbaler tada je imao samo 10 godina i trenirao je u kanadskim školama fudbala, ali je jasno da je idole tražio u srpskom fudbalu.

Podsjećamo, Stefan Mitrović rođen je u Kruševcu 2002. godine, a njegova porodica preselila se u Kanadu kada je on imao šest mjeseci. U Srbiju se vratio tek sa 17 godina, kada je potpisao za Radnički iz Niša, a dobre partije preporučile su ga Crvenoj zvezdi koja ga je ovog ljeta otkupila. Zanimljivo, takav fudbalski put imao je i Dragan Stojković pa ostaje da se vidi da li mladom Mitroviću sada slijede Olimpik iz Marseja, Verona...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC