• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima 39 godina i debitovaće za Holanndiju: Šok na selektorovom spisku - ovaj poziv niko nije očekivao!

Autor Dragan Šutvić

Iskusni čuvar mreže činio čuda protiv Liverpula u Ligi šampiona, pa skrenuo pažnju na sebe.

 debitant u holandiji sa 39 godina  Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Holandije odigraće tokom septembra dva meča u Ligi nacija, a među fudbalerima na koje računa selektor Luj van Gal nalazi se i iskusni čuvar mreže Ajaksa. Remko Pasver, golman koji će za dva mjeseca proslaviti 39. rođendan, dobio je prvi poziv u seniorsku reprezentaciju svoje zemlje.

Možda će vas zanimati

Iako je već u poznim igračkim godinama, Pasver se našao među četvoricom golmana na koje Van Gal računa kada su u pitanju septembarske utakmice, a to je možda najava i da bismo mogli da ga vidimo na Mundijalu koji se u novembru i decembru igra u Kataru!

Bio bi to spektakularan finiš karijere iskusnog čuvara mreže koji prije samo nekoliko mjeseci nije bio ni blizu nacionalnog tima. Prethodnog ljeta Ajaks ga je doveo u klub jer je bio najjeftinije rješenje za rezervnog golmana, a onda su se stvari iskomplikovale. Andre Onana je bio suspendovan zbog pozitivnog testa na doping, Martin Stekelenburg se povrijedio, a Pasver postao "jedinica" tima iz Amsterdama. Sjajno je branio u prethodnoj i na početku nove sezone, pa nije šokiran pozivom.

"Sjajne vijesti, oduševljen sam. Jesam li to i očekivao? Pa malo i jesam jer u proteklo vrijeme branim dobro. Nadao sam se pozivu iako je sigurno da ja nisam budućnost reprezentacije Holandije", rekao je Remko nakon dobijenog poziva i dodao da je on kao dobro vino!

Inače, Pasver je kroz karijeru branio za Tvente, Herakles, Go Ahed Iglse, PSV i Vitese. Prethodnog ljeta je stigao u Ajaks, a sada je reprezentativac, što će za njega biti neobično iskustvo. Prethodni put nastupao je za nacionalni tim davne 2006. godine, kada je bio dio reprezentacije do 21 godine na Evropskom prvenstvu.

Primjera radi, na tom turniru su igrali Branislav Ivanović, Milan Biševac, Nenad Milijaš, Boško Janković, Dejan Milovanović, Stefan Babović, Miloš Krasić, Mirko Vučinić... Svi oni već godinama su fudbalski penzioneri!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC