• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal - zvijezdu Reala nazvao "majmunom" uživo! Španija bruji o sramnoj izjavi, a onda je uslijedila prava reakcija!

Autor Dragan Šutvić

Vinisijus Žunior ni kriv ni dužan bio je napadnut na jednoj španskoj televiziji.

 igrača reala nazvan majmunom na televiziji  Izvor: Instagram/vinijr/Printscreen

Veliki skandal potresa španski fudbal. Zvezda Real Madrida Vinisijus Žunior našla se na udaru predsjednika udruženja fudbalskih agenata Španije zbog svojih proslava golova.

Real Madrid u nedjelju u 21.00 dočekuje Atletiko Madrid na "Santijago Bernabeuu" u 6. kolu Primere, ali sve to je palo u drugi plan nakon izjave u kojoj je Vinisijus bio nazvan - majmunom!

Baš to je uradio Pedro Kastro, predsjednik udruženja fudbalskih menadžera Španije, kojem iz nekog razloga baš smeta to što brazilski fudbaler svoje pogotka proslavlja plešući.

"Ako postignete gol i nakon toga plešete sambu, idite na Sambodrom (platforma za plesače u Riju, prim. aut). Na terenu moraš da poštuješ svoje kolege i da prestaneš da se ponašaš kao majmun", rekao je Kastro u emisiji "El ćiringito".

Voditelj je odmah prekinuo njegov govor i jasno mu poručio - "Ne možete tako da zovete ljude, nemojte to više da radite". Ali poslije ovog skandaloznog obraćanja Kastra, uslijedila je prava reakcija, kada se javilo mnogo sadašnjih i bivših fudbalera koji su pružili podršku Vinisijusu. Prvi među njima bili su njegovi sunarodnici Nejmar i Lukas Paketa. Ovaj drugi je napisao "Ovo je samo početak. Pleši i pleši". Sličnu poruku poslao je i Rišarlison, kao i još jedan Brazilac, fudbaler Barselone Rafinja. Na kraju, i legendarni Pele je učinio isto.

"Fudbal je radost, ples i proslava. Iako rasizam i dalje postoji, nećemo dozvoliti da nas to spriječi da se i dalje smijemo. I nastavićemo da se borimo protiv rasizma na ovaj način - boreći se za naše pravo da budemo srećni", napisao je Pele uz fotografiju Vinisijusa.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Човјек је у праву и није мислио ништа лоше, напротив, поручио је свима да се престану мајмунисати и почну радити оно за што су плаћени, а то је играти фудбал. Сад што је данас битнији стајлинг и риба фудбалера него игра то је већ друга тема, а тиче се и медија.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC