• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" se okupljaju u Zenici, selektor Petev optimista: Uradićemo sve da ostanemo prvi u grupi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Počelo okupljanje reprezentacije BiH pred mečeve Lige nacija sa Crnom Gorom i Rumunijom.

 Ivajlo Petev i Muhamed Bešić izjave okupljanje reprezentacije BiH Izvor: Promo/FS BiH

Reprezentativci Bosne i Hercegovine današnjim okupljanjem u Zenici počinju pripreme za utakmice UEFA Lige nacija sa Crnom Gorom i Rumunijom. U trening centru su se uoči večerašnjeg treninga predstavnicima medija obratili selektor Ivajlo Petev i reprezentativac Muhamed Bešić.

Selektor se prvo osvrnuo na zdravstveni bilten, koji nije idealan.

Možda će vas zanimati

"Nakon povreda Menala i Krunića pozvali smo Kenana Kodru i Darija Šarića. Gazibegović je u posljednjoj utakmici zadobio povredu aduktora i na njega nećemo moći da računamo. Čekamo nalaze Anela Ahmedhodžića, on je takođe pod upitnikom. Neće biti dodatnih poziva. Pripremićemo se i pokušati da napravimo dobar posao", poručio je bugarski stručnjak.

Petev je naglasio da BiH drži sve u svojim rukama, te da će učiniti sve da "zmajevi" takmičenje u grupi okončaju na liderskoj poziciji, gdje su trenutno.

"Imamo stvari u svojim rukama i uradićemo sve što treba da ostanemo prvi u grupi. Znam da to neće biti lako, ali vjerujem ovim momcima. Imamo priliku da nastavimo sa dobrim igrama iz juna i očekujemo dobre rezultate. Svaka ekipa želi da pobijedi i vidjećemo kako će se stvari odvijati", rekao je selektor "zmajeva".

Petev je istakao da pritisak postoji, ali da većina igrača BiH igra u velikim klubovima, pa zna kako da se nosi s njim.

"Svaka utakmica nosi pritisak i naviknuti smo na to. Moramo preći preko toga, dati sve od sebe i pobijediti. Važno je da psihološki pripremimo ekipu za svaku utakmicu. Imamo igrače koji igraju na visokom nivou, znaju šta treba da rade i vjerujem da ćemo biti spremni. Jako bitno bi bilo da završimo Ligu nacija bez poraza i sve smo podredili tom cilju."

Izvor: Promo/FS BiH

Medijima se obratio i Muhamed Bešić, koji smatra da je BiH do sada pokazala mnogo, pa se nada da će isto ponoviti i u narednim utakmicama.

"Dobar posao smo napravili do sada, nemamo poraza. Ostale su nam još dvije utakmice i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Crna Gora ima dobre igrače, kvalitetna su ekipa. Međutim, ako mi odradimo taktički sve na najbolji način i ako poslušamo uputstva selektora, vjerujem da ćemo pokazati da smo bolji tim. Sve je do nas, igramo na domaćem terenu. Daćemo sve od sebe i vjerujemo u uspjeh", poručio je Bešić.

Duel 5. kola grupe B između BiH i Crne Gore na programu je u petak od 20.45 na "Bilinom polju" u Zenici, dok će u ponedjeljak "zmajevi" odmjeriti snage u gostima sa Rumunijom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC