• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U moje vrijeme, prozivali nas zbog klubova, a vidite sad! Igrao s Piksijem u reprezentaciji, sad je bez teksta

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarni reprezentativac SR Jugoslavije i poznati trener Miroslav Đukić biranim riječima govori o igri "orlova" pod vođstvom Piksija. "Istrošili smo epitete za Vlahovića i Mitrovića" /Piše: Nebojša Petrović - kolumnista MONDA/

 Miroslav-Djukic-o-Piksiju-i-reprezentaciji. Izvor: MN PRESS

Bivši reprezentativac Jugoslavije i učesnik Evropskog prvenstva 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Miroslav Đukić, oduševljen je igrom Srbije i načinom na koji su Mitrović i drugovi osvojili prvo mjesto u Ligi nacija. Proslavljeni fudbalski stručnjak nema dilemu ko je najzaslužniji za preporod srpskog državnog tima.

"Reprezentacija pod Piksijevim vođstvom izgleda zaista vrhunski, jasno se vidi ruka trenera i svi smo ponosni poslije velike pobjede u Oslu i plasmana u A diviziju Lige nacija. Jedinstvo i zajednički duh predstavljaju zaštitni znak ove generacije, momci i na terenu i van njega dišu kao jedan i zaslužili su da postanu dio krema evropskog fudbala. Na redu je Svjetsko prvenstvo, veoma je važno da se sada ne podlegne euforiji i da se hladne glave otputuje u Katar. Pokazalo se u više navrata da imamo kvalitet i da ne treba da se plašimo nijednog rivala" – rekao je Đukić našem kolumnisti Nebojši Petroviću u novoj epizodi emisije ’Mojih TOP 11’.

Svojevremeno najbolji defanzivni igrač španskog prvenstva pratio je sa posebnom pažnjom igru posljednje linije srpske reprezentacije u meču protiv Norveške. "Momci su odradili posao za čistu desetku, sva trojica. Mali Pavlović izrasta u vrhunskog fudbalera, vidi se da mu utakmice u Ligi šampiona donose neophodnu rutinu i samopouzdanje. Sve je čvršći i stameniji, ima fenomenalan pregled igre, zna da izađe sa loptom što je pokazao i u Oslu kada je pokrenuo akciju iz koje je Vlahović postigao vodeći gol za Srbiju. Stefan Mitrović svojim iskustvom daje sigurnost cijeloj ekipi, Veljković je odigrao bez greške i zaista smo u defanzivi funkcionisali besprijekorno" – hvali Đukić defanzivce, ali je impresioniran prije svega ofanzivnim kapacitetom srpske reprezentacije:

"Istrošili smo sve epitete za igru Vlahovića i Aleksandra Mitrovića. Obojica su napadači vanserijske klase. Postižu golove kao od šale, ali meni više imponuje način na koji učestvuju u igri, vraćaju se nazad, rade za ekipu. Zaista fascinantno. Piksi je definitivno napravio kompaktnu cjelinu, linije tima su blizu jedna druge, sve je uigrano i usklađeno kako treba da bude kod jedne ozbiljne takmičarske ekipe" – kaže Đukić i apostrofira jedan interesantan detalj:

"U moje vrijeme mediji su stalno prozivali igrače da pružaju daleko više u svojim klubovima nego u dresu reprezentacije. Pogledajte danas, totalno obrnuta situacija i to je ono što mora da nas raduje. Igrači dolaze nasmijani na okupljanja u Staru Pazovu i bukvalno ginu za svaku loptu na terenu. Jović je prvi potrčao u zagrljaj Mitroviću i Vlahoviću poslije drugog gola, gori od želje i osjeća se delom reprezentacije čak i kada nije u timu. To je najveći kvalitet ove ekipe i najvažnija Piksijeva ’pobjeda’ od dolaska na kormilo reprezentacije".

Izvor: MONDO/Nebojša Petrović

Srbiju na Svjetskom prvenstvu očekuju dueli protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske.

"Grupa je vrlo komplikovana, ne smijemo da se zavaravamo da ćemo lako proći u osminu finala. Ali ne treba ni da se plašimo. Zašto protiv Brazila ne bismo izašli isto kao i protiv Kameruna? Nema razloga. Za svakog igrača postoji rješenje, čak i za Nejmara. Samo mudro i koncentrisano tokom svih 90 minuta. To su majstori koji cijelu utakmicu mogu da budu u podređenom položaju, a onda jednim potezom da riješe pobednika. Sjećam se da sam svojevremeno kao igrač Rada čuvao Dejana Savićevića. Dobio sam televizor kao ’Igrač utakmice’, a znate li koji je bio rezultat? 1:0 za njih, strijelac Dejan Savićević".

Za nekadašnjeg trenera Partizana ne postoji izraziti favorit za osvajanje prvog mjesta na predstojećoj smotri svjetskog fudbala u Kataru.

"Nijedna reprezentacija ne blista u tolikoj mjeri da možemo sa sigurnošću da je svrstamo među kandidate za plasman u finale. Njemačka je daleko od toga, Španija takođe, čak ni aktuelni svjetski prvaci Francuzi ne ulivaju neko naročito strahopoštovanje. Biće to veoma izjednačen turnir, odlučivaće nijanse. Ne bi me čudilo da se pojavi neko iz sjenke i da izraste u senzaciju šampionata" – rekao je Miroslav Đukić u novoj epizodi ’Mojih TOP 11’ koju ćete uskoro moći da pogledate na zvaničnom jutjub kanalu ove emisije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC