• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan je korisniji u dresu Srbije! Piksi Stojković pokazao treneru Juvea Maksu Alegriju alternativu za Vlahovića

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iako Dušan Vlahović nije bio strijelac u ubjedljivoj pobjedi Srbije nad Švedskom (4:1), italijanski mediji navode da je napadač Juventusa mnogo korisniji u nacionalnom nego u torinskom timu.

 Maks Alegri da prepiše od Dragana Stojkovića kako da koristi Dušana Vlahovića Izvor: ANDREJ CUKIC/EPA

Ugledni italiianski list "Gazeta delo Sport" piše u ponedjeljak da je Dušan Vlahović više uključen u igru reprezentacije Srbije nego u dresu Juventusa, pa bi trener Maksimilijan Alegri mogao da "prekopira" selektora Dragana Stojkovića.

Vlahović je dosad postigao četiri gola u šest mečeva u Seriji A, ali stil igre Maksimilijana Alegrija ne dozvoljava dvadesetdvogodišnjem Srbinu da do kraja ispuni potencijal i pokaže kvalitet.

List navodi da uprkos dvjema promašenim šansama protiv Šveđana, Vlahović je bio asistent kod trećeg pogotka Aleksandra Mitrovića iz Fulama, koji je poput njega takođe klasičan centarfor.

Zbog svoje partije je dobio i pohvale srpskog selektora Piksija Stojkovića poslije utakmice u Beogradu.

"VLAHOVIĆ JE ODIGRAO KAO ZMAJ"

"Vlahović recimo danas nije postigao gol, ali je odigrao kao zmaj. Ja to kao trener tako vidim. Toliko dobrih primanja, proigravanja, ulazaka u šesnaesterac, uz to i asistencija. To je fascinantno, ta kretnja i želja da se pomogne timu. Mislim da svaki trener da ima takvog igrača, sa tom vrstom igre i angažovanja, mora biti zadovoljan. A ja jesam, bez obzira da li je dao gol", rekao je Stojković.

Napadač Juventusa je u igri izgledao mnogo opuštenije kad ima još jednog špica kao pomoć, pa je statistika pokazala da je imao 24 uspješna dodavanja s 87, 5 % tačnosti, za razliku od 13 dodavanja po utakmici koliko je prosječno zabilježio ove sezone u crno-bijelom dresu i to sa 70, 5 % tačnosti.

Doduše, Srbija je pod vođstvom Piksija Stojkovića igrala sa još dvojicom ofanzivno orijentisanih igrača - Dušana Tadića i Filipa Kostića, koji se takođe ovog ljeta pridružio "bjankonerima".

Iako nisu eksplicitno naveli, između redova se provlači i postavlja pitanje kako to da kod Piksija mogu igrati zajedno dvojica klasičnih napadača, a kod Alegrija je uvijek na klupi Vlahović ili Poljak Arkadijuš Milik.

Možda bi Alegri trebao da "prepiše" od Piksija kako bi poboljšao plasman na tabeli Serije A s obzirom da je Juve tek na osmom mjestu sa 10 bodova iz sedam odigranih utakmica.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC