• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za napad na Keln: Crno-bijeli sa nikad više stranaca, Petrić mora bez dvojice vezista!

Autor Haris Krhalić

Partizan u četvrtak gostuje Kelnu, u meču 3. kola grupne faze Konferencijske lige, a poslije dva startna remija, ekipa Gordana Petrića zna da je sve manje prostora za osvajanje preko potrebnih bodova u borbi za nokaut fazu.

 Sastav Partizana za meč protiv Kelna Izvor: MN Press/Chosen11

Fudbaleri Partizana započeli su prošle sedmice paklen ritam utakmica koji ih čeka praktično od kraja septembra pa sve do sredine novembra. Gotovo da neće biti vremena za predah, a ekipa Gordana Petrića sada ulazi u onaj najteži i vjerovatno presudni period jesenjeg dijela sezone.

Crno-bijeli u četvrtak uveče (21.00) gostuju Kelnu u okviru 3. kola grupne faze Konferencijske lige, u susretu koji bi mogao da njihovu evropsku odiseju "prelomi" u jednom od dva moguća pravca. Jer poslije dva startna remija protiv Slovacka i Nice, dva meča sa bundesligašem u sedam dana trebalo bi da daju odgovore na brojna pitanja.

Keln se do sada najbolje pokazao u grupi D trećeg po snazi UEFA takmičenja i ako Partizan želi da se domogne jednog od dva mjesta koja vode u nokaut fazu, neće smjeti da iz ovih mečeva izađu praznih šaka. Jasno je svima i u Humskoj koliko je to komplikovan zadatak, a da makar ostanu neporaženi na tlu Njemačke, Partizan će najvjerovatnije pokušati sa timom koji teško da je ikad brojao više stranih igrača.

U ODBRANI NEMA DILEMA - ZNA SE KO JE GLAVNI

Izvor: MN PRESS

Partizan će na meč u Kelnu istrčati sa poslednjom petorkom (ako uvrstimo tu i golmana) na kakvu su svi navikli. Jeste se Nemanja Stevanović oporavio i stavio Petriću na raspolaganje, ali za očekivati je da i ovog puta među stativama bude AleksandarPopović.

Defanzivna linija biće sačinjena od četvorice igrača - na lijevom beku je kapiten Slobodan Urošević, a na suprotnoj strani će i ovog puta biti Marko Živković. On ima veću minutažu i daleko više ritma od Aleksandra Filipovića koji malo-malo pa ima neki novi problem sa povredama.

Štoperske pozicije čine se iskristalisanim u očima Petrića. Igor Vujačić i Svetozar Marković će i ovog puta dobiti povjerenje i tako ostvariti prednost u odnosu na Sinišu Saničanina. Tandem Vujačić-Marković je do sada bio najčešće birani duo, a u meču protiv Nice su opravdali očekivanja.

STRANCI DRŽE "VEZU" JER NEMA KO DRUGI

Izvor: MN PRESS

Partizan će u Njemačkoj najviše biti oslabljen na centralnim veznim pozicijama. Ljubomir Fejsa je ostao u Beogradu zbog novih problema sa povredom, dok Kristijan Belić mora da odsluži drugu utakmicu suspenzije zbog direktnog crvenog kartona koji je dobio protiv Slovacka.

Zato će dvojica centralnih vezista ovog puta morati da budu Hamidu Traore i Patrik Andrade. U situaciji kada je Petriću toliko sužen izbor igrača, gotovo da ne postoji treći igrač koji bi mogao da se pojavi u konkurenciji za ove dve pozicije. A osim što će stranci morati da budu "motor" tima i predvode vezni red, oni će biti i udarne igle u napadu.

PANTIĆ I PAVLOVIĆ ČEKAJU ŠANSU, ALI...

Izvor: Profimedia

Napokon se Danilo Pantić oporavio nakon povrede koljena koju je doživio na zimskim pripremama. I Andrija Pavlović je spreman da da svoj doprinos i vjerovatno debituje na evropskoj sceni u crno-bijelom dresu. Ali čini se da će i jedan i drugi tu priliku morati da čekaju sa klupe.

Jer situacija u Partizanovom napadu je manje-više jasna. Fuseni Dijabate će startovati na desnom krilu kao jedan od dva najopasnija igrača Partizana, dok je Kvinsi Menig spreman da bude starter na lijevom krilu. Nije ga bilo protiv Slovacka i Nice zbog povrede i sada bi mogao da pokuša da sve to nadoknadi.

Bibars Natho će kao po običaju biti na mjestu "desetke", iza napadača, nakon što je u nekoliko utakmica ove sezone pokazao i dokazao da može da igra u ritmu od 90 minuta i da ga to neće sprečavati da pruži crno-bijelima partije kakve se od njega očekuju. Naravno, u napadu će biti Rikardo Gomeš, na kome će ponovo biti najveća očekivanja. Dakle, da sumiramo:

Popović - Živković, Vujačić, Marković, Urošević - Traore, Andrade - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC