• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Vlahović srušio dželata Crvene zvezde! Benfika iznenadila PSŽ, Holand nastavio da "rešeta"

Autor Mladen Šolak

Juventus pobijedio Makabi Haifu 3:1, a Dušan Vlahović i Anhel Di Marija uljepšali taj trijumf sjajnom kombinacijom.

 Juventus pobijedio Makabi HAifu, Vlahović strijelac Izvor: Profimedia

Juventus je pobijedio Makabi Haifu u Ligi šampiona 3:1, zahvaljujući i golu srpskog centarfora Dušana Vlahovića, uz koga je dva pogotka dao francuski vezista Adrijan Rabio.

Srpski golgeter je u 50. minutu iskoristio maestralnu asistenciju Anhela Di Marije (34), koji je jednim potezom pokazao kakav je majstor. Uživajte u asistenciji Argentinca i egzekuciji Srbina:

Dušan Vlahović Anhel Di Marija
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Spletom različitih okolnosti, Vlahović nije uspio da se uigra sa Di Marijom od njegovog dolaska ovog ljeta iz Pari Sen Žermena. Argentinac i Srbin su na početku sezone raspalili maštu navijačima, a onda se Di Marija povrijedio i propustio niz utakmica u kojima se "Stara dama" mučila na svaki način. A ove srijede je još jednom dokazano da njih dvojica čine paklen tandem.

S obzirom na to da je drugo krilo Juventusa, Filip Kostić, počeo da diže formu, trener Maks Alegri našao je način da sva trojica budu na terenu u isto vrijeme.

Protiv Izraelaca je Vlahović bio najistureniji, Kostić je bio lijevo, Di Marija desno i Juve je sa njima na čelu prvi put ove sezone "vezao" pobjede u svim takmičenja. Prošlog vikenda su Dušan i Filip donijeli trijumf protiv Bolonje (3:0), a sada je konačno došao mir i u Ligi šampiona. A sve to pred veliki derbi protiv Milana, za tri dana na San Siru.

Juve se ovim trijumfom vratio u trku za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, jer je poslije dva startna poraza osvojio prve bodove u najjačem takmičenju.

Na čelu tabele Grupe H su i dalje PSŽ i Benfika, koji su u srijedu odigrali neriješeno - 1:1. Mesi je pogodio za vođstvo gostiju u 22. minutu, a Benfika do izjednačenja i konačnog rezultata je stigla u 41. minutu kada je svoju mrežu pogodio Danilo.

Od ostalih utakmica treba izdvojiti ubjedljivu pobjedu Čelsija od 3:0 nad Milanom. Za klub iz Londona pogađali su Fofana, Obamejang i Džejms Rajs.

Mančester siti je očekivano savladao Kopenhangeh sa 5:0, a dva gola postigao je neumoljivi Erling Holand. Mahrez i Alvarez su postigli po jedan, dok je Khočolava postigao auto-gol.

Ubjedljiv je bio i Holandov bivši klub, Borusija Dortmund, koja je u gostima u Sevilji slavila sa 1:4. Za Bundesligaša pogađali su Gureiro, Belingem, Adejemi i Brant dok je utješni pogodak za špansku ekipu postigao En Nesiri.

Ekipa Real Madrida je teže od očekivanog savladala ekipu Šahtjora rezultatom 2:1. Rodrigo je doveo klub iz Madrida u vođstvo u 13. minutu da bi Vinisijus uduplao prednost. u 39. minutu Zubkov je postavio konačan rezultat. 

U ranije odigranim utakmica Lajpcig je savladao Seltik sa 3:1, dok je zagrebački Dinamo upisao minimalan poraz na gostovanje u Salzburgu. Naš reprezentativac Amar Dedić odigrao je svih 90 minuta za austrijski klub i bio jedan od najboljih ocjenjenih fudbalera ovog kluba.

Rezultati:

Lajpcig - Seltik 3:1 (1:0)
Salcburg - Dinamo 1:0 (0:0)
Benfika - PSŽ 1:1 (1:1)
Čelsi - Milan 3:0 (1:0)
Juventus - Makabi 3:1 (1:0)
Mančester siti - Kopenhagen 5:0 (3:0)
Real Madrid - Šahtjor 2:1 (2:1)
Sevilja - Borusija Dortmund 1:4 (0:3)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC