• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelik "puca" od optimizma pred dolazak Sarajeva: Nismo poklekli ni pred Fiorentinom, nećemo ni pred njima!

Autor Dragan Šutvić

Zeničani euforično dočekuju okršaj u okviru šesnaestine finala Kupa BiH.

 Čelik Izvor: Anadolija/Bilal Isaković

Euforija već nekoliko dana trese Zenicu i navijače Čelika!

Otkako je obavljen žrijeb parova šesnaestine finala Kupa BiH, odnosno otkako je postalo jasno da će crveno-crni odmjeriti snage sa Sarajevom, među pristalicama crveno-crnih vlada "ludilo", koje će da eskalira kada se dva tima sastanu (srijeda, 18.00 časova).

Možda će vas zanimati

Biće ovo prvi zvanični duel dva tima na "Bilinom polju" nakon skoro tri i po godine. Posljednji put su se u Zenici sastali u julu 2019. godine (0:0), a nakon te sezone, Čelik je istupio iz m:tel Premijer lige BiH i preselio se u najniži rang, Kantonalnu ligu, a trenutno se takmiči u Drugoj ligi FBiH, sa odličnim šansama da naredne sezone zaigra u višem rangu.

"Sarajevo je sigurno jedna od najboljih ekipa u našoj državi, koju, po meni, vodi vrhunski trener Feđa Dudić, inače moj bivši saigrač. Analizirali smo protivnika i smatram da ćemo se sutra i mi nešto pitati na terenu. Vjerujem u svoje momke i mislim da je sve moguće u fazi takmičenja gdje se igra samo jedan meč. Spremni smo za sve opcije, koje mogu sutra da se dese. Sada, da li će to uroditi plodom, vidjećemo, smatram da utakmica može da ode i u jednom i u drugom smjeru, odlučiće detalji. Bićenmo maksimalno motivisani, igraćemo kao da nam je posljednja utakmica u životu i mislim da je to najvažnije", rekao je trener Čelika Armin Duvnjak na konferenciji za novinare.

Jedan od najiskusnijih u taboru Čelika je kapiten Aladin Isaković, koji je u najavi meča podsjetio na slavnu istoriju kluba i osvajanje Mitropa kupa, takmičenja starijeg čak i od Svjetskog prvenstva.

"Mislim da je Čelik jedini klub u državi koji je dva puta osvajao evropski kup i da, tada, nisu poklekli ni pred jednom Fiorentinom. Sutra ćemo, ako Bog da, dati 120 posto da ostvarimo dobar rezultat. Drago mi je da je Čelik ponovo tema broj jedan u gradu", poručio je Isaković.

Direktor Čelika Emir Ćerim podvukao je da se očekuje da tribine zeničkog stadiona budu pune, te da će navijačima Sarajeva pripasti 2.000 ulaznica.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC