• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pali u Zagrebu, a onda je došao "čarobnjak" Poter: Čelsi prošao u nokaut fazu Lige šampiona, Kai dao golčinu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kai Haverc je potvrdio pobjedu i plasman Čelsija u drugu rundu Lige šampiona.

 Liga šampiona Čelsi pobijedio Salcburg Izvor: Profimedia

Čelsi je sezonu u Ligi šampiona počeo porazom od Dinama i zbog toga je odmah smijenjen Tomas Tuhel, a njegov nasljednik Grejem Poter uspeo je da "okrene sezonu" na svim frontovima. Ne samo da sve bolje igraju u Premijer ligi, nego su kolo prije kraja grupne faze obezbijedili prolazak u osminu finala elitnog takmičenja. Tri boda koja su im dovoljna da prođu dalje upisali su večeras na gostovanju Salcburgu (2:1) koji je u najvećem dijelu meča pružio dobar otpor, ali ipak je iskustvo odnijelo prevagu.

"Plavci" su slavili zahvaljući golovima Matea Kovačića u 23. i Kaija Haverca u 64. minutu, dok je jedini gol za austrijskog šampiona postigao Adamu u 49. Uprkos porazu, Salcburg zadržava velike šanse da prođe u narednu rundu takmičenja jer ima šest bodova, ali dosta će zavisiti i od večerašnjeg duela Dinama i Milana (imaju po četiri boda).

Interesantno je da je Čelsi uputio čak deset udaraca ka golu Salcburga i pravo je čudo kako ranije nisu riješili pitanje protivnika, ali upravo ta neodlučnost pred golom koštala ih je mnogo puta ove sezone. Najveći broj šansi promašio je Obamejang, ali su srećom po njega Kovačić i Haverc bili precizni. To se posebno odnosi na Nijemca čija forma nije na naročitom nivou, a koji je postigao jedan od ljepših golova sezone u Ligi šampiona kada je gađao sa 17 metara, tačno sa ivice kaznenog, a Kon jednostavno nije mogao ništa da učini.

U posljednjem kolu Čelsi igra protiv Dinama, a to će biti prilika i da "osveti" za poraz u Zagrebu, dok će Salcburg imati sve u svojim rukama protiv Milana. U tom susretu gledaćemo i Strahinju Pavlovića koji je večeras bio izvrstan u dresu "redbulovaca", a nije zaradio suspendujući žuti karton koji mu je prijetio pred San Siro.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC